• 19 Μαΐου 2024,

Απάντηση Χρήστου Γάκη στον Αρχέλαο Γρανά

 Απάντηση Χρήστου Γάκη στον Αρχέλαο Γρανά

Από τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητέ κ. Γενικόπουλε , αναφορικά με τα διαμειφθέντα σε χθεσινή συνέντευξη του Περιφερειακού Συμβούλου και τέως Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Γρανά Αρχέλαου σημειώνω εμφατικά τα εξής:
1ον. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των τριμελών επιτροπών οι οποίες ανέλαβαν τον έλεγχο βιωσιμότητας των νομικών προσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν γνωστό εξ’ αρχής σε όλους.
2ον . Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης επέλεξε εξ’ αρχής να συμμετάσχει σε έκαστοτη επιτροπή, κάθε Περιφερειακής Ενότητας και ένας Περιφερειακός Σύμβουλος από την αντιπολίτευση, ώστε να είναι και η αντιπολίτευση γνώστης των πεπραγμένων αλλά και να έχει την δυνατότητα να συμβάλλει με τις προτάσεις της στην όλη διαδικασία (ευελπιστούμε να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας).
3ον. Είναι απολύτως αναληθές ότι όσον αφορά το ΕΠΑΚ, τα προβλήματα μισθοδοσίας της υπαλλήλου ανέκυψαν τον τελευταίο χρόνο. Αντιθέτως, τα θέματα διοίκησης, τα θέματα μισθοδοσίας, τα δανειακά προβλήματα κ.λ.π. του συγκεκριμένου νομικού προσώπου και του ΒΙΟΠΑΚ χρονίζουν και ξεκίνησαν τους πρώτους μήνες της θητείας του κ. Γρανά.
4ον. Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας και της πορείας των υποθέσεων των νομικών προσώπων της Περιφέρειας μας, μπορεί κανείς να μας εξηγήσει γιατί οργανισμοί όπως π.χ. ο ΠΟΛ-ΤΟΥΡ. Ν.Α.Κ, δεν έχουν εκκαθαριστεί όλα αυτά τα χρόνια, προκαλώντας φορολογικές εκκρεμότητες, παρόλο που ήταν αδρανείς και από τον νόμο επιβαλλόταν η εκκαθάριση τους.
Για πρώτη φορά ο Περιφερειάρχης κ.Γ. Παυλίδης και η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση έθεσε ζήτημα για τον έλεγχο της δραστηριότητας και της βιωσιμότητας των νομικών της προσώπων, ώστε να μην επιβαρύνεται η Περιφέρεια με έξοδα και δαπάνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής.
Σας αποστέλλω την παρούσα τονίζοντας ότι πρόθεσή μου την συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι η απόδοση ευθυνών, αλλά γιατί με ενοχλεί ιδιαίτερη διάδοση αναληθειών και η εναγώνια προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.
Κλείνοντας επισημαίνω ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία, η τήρηση της οποίας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, καθώς και στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης.
Καβάλα, 05/01/2015
Χρήστος Γάκης
Δικηγόρος
Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

Διαβάστε επίσης