• 2 Ιουνίου 2024,

Απέφυγε τη σύλληψη, όχι το δικαστήριο

 Απέφυγε τη σύλληψη, όχι το δικαστήριο

Ικανοποίηση επικρατεί στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας την ανταπόκρισή της στο πολύ σοβαρό περιστατικό την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή του Χαλκερού, Οι πυροσβέστες πήγαν ταχύτατα από την έδρα της υπηρεσίας τους, διασχίζοντας το κέντρο της Καβάλας που εκείνη την ώρα είχε αυξημένη κίνηση. Παρόλα αυτά μέσω της Ερυθρού Σταυρού και της Κουντουριώτου κινήθηκαν πολύ γρήγορα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κι έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η προανάκριση φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα, δηλαδή υπάρχουν στοιχεία για τον κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει παλιά χαρτιά κι όχι χόρτα όπως ήταν η αρχική πληροφορία. Η φωτιά όμως ξέφυγε από τον έλεγχο του και απείλησε το χωριό. Παρά το ότι εκείνη τη στιγμή ο υπεύθυνος της φωτιάς εξαφανίστηκε για να μη γίνει η σύλληψη, είναι βέβαιο ότι η δικογραφία που σχηματίζεται, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Καβάλας θα ασκήσει σε βάρος του την προβλεπόμενη ποινική δίωξη. Έτσι ο υπεύθυνος της φωτιάς αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Επειδή η ζέστη θα συνεχισθεί και αυτή την εβδομάδα η Πυροσβεστική υπηρεσία σε όλο το νομό θα παραμείνει σε αυξημένη επιφυλακή, στενά συνεργαζόμενη με την πολιτική προστασία και τα δύο πυροσβεστικού τύπου αεροσκάφη πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Διαβάστε επίσης