• 22 Μαΐου 2024,

Απαλλάξτε τους έλληνες απο την ομηρία των άδειων ΑΤΜ

 Απαλλάξτε τους έλληνες απο την ομηρία των άδειων ΑΤΜ

Προσπαθώντας να συνοψίσουμε την κατάσταση έτσι όπως ΄έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους πέντες μήνες και κυρίως απο την Παρασκευή και μετά καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι ο Τσίπρας πήγε τον διαπραγματευτικό του τσαμπουκά μέχρι το τέλος ΄γιατί δεν του βγήκε ,πίστευε οτι θα πάει σε δημοψήφισμα με ανοιχ΄τες τράπεζες αλλα διαπιστώνοντας στην πορεία οτι η λειτουργία της Ελλάδας χωρίς την ομπρέλα της Ευρώπης είναι τριτοκοσμική προσπάθησε να το μαζέψει.

Έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο Eurogroup της Τετάρτης αλλα διαπιστώνοντας οτι η πόρτα της Ευρώπης για τον ίδιο και την κυβέρνηση του έχει κλείσει ορισιτκά επέλεξε την σκληρή γραμμή, που ήτανε άλλωστε και μονόδρομος έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα, της υπεράσπισης του δημοψηφίσματος που μπορεί με ένα ΟΧΙ να τον σώσει.

Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο αυτό το ΟΧΙ θα σώσει και την Ελλάδα που την τελευταία εβδομάδα ζεί υπο συνθήκες ΟΧΙ και έχει πάρει χαμπάρι οτι αυτό που ζούμε αυτή την εβδομάδα είναι μόνο ο προθάλαμος των όσων θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που η Ελλάδα πεί ΟΧΙ στην Ευρώπη.

Οι κλειστές τράπεζες και οι ατελείωτες ουρές είναι οι πρώτες συνέπειες ενός ΟΧΙ που αν οριστικοποιηθεί την Κυριακή νομίζω οτι θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση αφού οι τράπεζες χωρίς την χρηματοδότηση της ΕΚΤ δεν ανοίγουν.

Κανείς δεν θέλει τα μέτρα που μας προτείνουν και είναι ομολογουμένως δύσκολα απο την μια αλλά απο την άλλη  κανείς δεν θέλει να ζήσει καταστάσεις ακόμα πιο δύσκολες σε περίπτωση που η χώρα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη.

Αυτές οι εικόνες που βλέπουμε μπροστά στα ΑΤΜ των τρπαεζών δεν μας αξίζουν.

Δικαιούμαστε κάτι καλύτερο και μια καλύτερη Ελλάδα.

Η χώρα χρειάζεται επανεκίννηση και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Τνν Κυριακή επιλέγουμε αν αυτή η επανεκίννηση της  χώρας μας θέλουμε να γίνει κάτω απο την Ευρωπαϊκή ομπρέλα με οτι αυτό συνεπάγεται ή σε συνθήκες ζούγκλας με επίσης οτι αυτό συνεπάγεται.

Δεν μπορώ να φανταστώ με πιο τρόπο οι Ευρωπαίοι θα κάτσουν την Δευτέρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του Τσίπρα αν υπερισχύσει το ΟΧΙ όταν όλες αυτές τις μέρες οι δύο πλευρές έχουν πολώσει το κλίμα και πλέον έχει χαθεί κάθε ίχνος εμπιστοσύνης κυρίως απο τους δανειστές πρός την κυβέρνηση του Τσίπρα.

Κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί μας την Δευτέρα αν έχει νικήσει το ΟΧΙ και θα μας αφήσουν στο έλεος να παλεύουμε με τα τρία εικοσάρικα μπροστά στα ΑΤΜ που οσο περνάνε οι μέρες και δεν θα έρχεται χρήμα απο έξω θα μειώνονται μέχρι που τα ΑΤΜ θα αδειάσουν εντελώς.

Απο την Παρασκευή κανείς δεν πληρώνει κανένα και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα δίνοντας μάλιστα άδεια στο προσωπικό τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Προϊόντα που εισάγονται χρειάζονται μετρητό ( το λεγόμενο κασέρι) όταν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω απο τρία εικοσάρικα.

Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς και μέσα σε πέντε ημέρες η οικονομία της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί δραματικά.

Ο Τσίπρας που επέλεξε άδικα να βάλει μπροστά τον λαό για να σώσει την κυβέρνηση του και τον ΣΥΡΙΖΑ που σε περίπτωση συμφωνίας θα διασπαζόταν θα πρέπει να αφιερώσει ένα διάγγελμα και να εξηγήσει καθαρά στον λαό τι θα γίνει αν το ΟΧΙ του λαού δεν περάσει στην Ευρώπη.

Το θα γίνει στην περίπτωση αυτή ;

Θα τραβήξουμε τον δρόμο που αργά και βασανιστικά θα μας οδηγήσει στην απομόνωση και στην δραχμή ; Τι θα κάνει στην περίπτωση αυτή ;

Μπορεί ο Τσίπρας στην περίπτωση αυτή να ανοίξει τις τράπεζες και να επαναφέρει την ομαλότητα στην χώρα ; Μπορεί χωρίς την υποστήριξη της Ευρώπης ;

Κανείς δεν είπε οτι οι εταίροι μας είναι τέλειοι.

΄’Εχουν γίνει λάθη και απο την άλλη μεριά και οι πολιτικές τους σε πολλές περιπτώσεις ήτανε σκληρές και άδικες αλλα δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Αν νομίζετε αγαπητοί αναγνώστες της στήλης οτι η δραχμή είναι επιλογή ψηφίστε ΟΧΙ και πάρτε παπούτσια με χοντρές σόλες γιατί μας περιμένουν ατελείωτες ουρές μπροστά σε ΑΤΜ αφού οι τράπεζες σε περίπτωση plan b δεν ανοίγουν με τίποτα.

Ανάμεσα στα δύο κακά επιλέγεις το λιγότερο.

Ο Τσίπρας δυστυχώς απέτυχε στην αποστολή που είχε.

Υποσχέθηκε μια καλύτερη διαπραγμάτευση και δεν την πήρε.

Αντί αυτού διχάζει τον λαό και τον βάζει να πάρει την ευθύνη για να φύγει η χώρα απο το Ευρώ  και να σώσει την κυβέρνηση και το κόμμα του.

Απορώ τι πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο τελευταίο του διάγγελμα είπε οτι την Δευτέρα το πρωί θα είναι στην Βρυξέλες για να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα είναι “ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ” αλλα θα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ και μάλιστα καραμπινάτο.

Πρίν το διάγγελμα της Τετάρτης ο Τσίπρας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στέλνοντας επιστολή  στην Μέρκελ οτι υπογράφει τα πάντα αρκεί να πάρει συμφωνία και όταν πήρε χαμπάρι οτι δεν υπάρχει για τους Ευρωπαίους βγήκε στα κανάλια και τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος που έχει καταλήξει να είναι η μόνη του επιλογή. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Μην τρώτε παραμύθι αγαπητοί αναγνώστες.

Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ στις διαπραγματεύσεις αφού δεν θα υπάρχει κανείς απέναντι μας για να διαπραγματευτούμε και συνέχιση της πορείας που ξεκίνησε μόλις την Δευτέρα 29/6 και ζούμε μέχρι και σήμερα σε χειρότερο βέβαια βαθμό γιατί η κατάσταση θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης