• 3 Μαΐου 2024,

Απευθείας διαπραγμάτευση για το «Διόνυσο»

 Απευθείας διαπραγμάτευση για το «Διόνυσο»

Δύο έκτακτα θέματα ξεχώρισαν στην  έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Το πρώτο αφορούσε την έγκριση δαπανών για τις ανάγκες του συλλαλητηρίου της Κυριακής 9/2/2014. Όπως φαίνεται ο Δήμος Καβάλας θα επιβαρυνθεί ενός ποσού 2.300 Ευρώ.

Τα χρήματα θα ήταν περισσότερα εάν διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς δεν έκαναν δικές τους χορηγίες, όπως για παράδειγμα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, που μετακίνησε στο χώρο του συλλαλητηρίου δωρεάν τρία από τα λεωφορεία του, ενώ το 4ο κινήθηκε με δαπάνη μόνο, την πληρωμή του οδηγού του. Έτσι τα χρήματα που προαναφέρθηκαν αφορούν τα πανό που έγιναν, οι μαύρες σημαίες που κατασκευάστηκαν, αλλά κυρίως το κόστος της μικροφωνικής εγκατάστασης, που χρησιμοποιήθηκε.

Το άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει να κάνει με την αξιοποίηση του ακινήτου «Διόνυσος». Μετά από δύο άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες ο Δήμαρχος Καβάλας πήρε εξουσιοδότηση από την οικονομική επιτροπή να χειρισθεί το θέμα με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης. Κάτι τέτοιο συνηθίζεται εφόσον προηγηθούν άγονοι διαγωνισμοί. Η απόφαση ωστόσο πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Το άλλο και ουσιαστικό σημείο της ίδιας απόφασης αφορά την τροποποίηση των όρων σύμφωνα με τους οποίους θ΄ αναζητηθεί επενδυτής.

Έτσι ο επενδυτής θα μπορεί πέρα από το εστιατόριο να λειτουργήσει το «Διόνυσο» ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι όμως ως κέντρο διασκέδασης, δηλαδή μπουζούκια.

Το κατάστημα που θα λειτουργεί θα μπορεί να έχει μουσικά όργανα μέχρι τις 1.00 το πρωί, αντί τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Ο μισθωτής θα μπορεί να δώσει το κατάστημα σε 3ο πρόσωπο μόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αν είναι αρνητική, θα πρέπει να είναι και δικαιολογημένη.

Ο τελευταίος όρος που αλλάζει αφορά την παραχώρηση, που δεν θα γίνει για 25 χρόνια, αλλά για 35.

«Αυτά δεν γίνονται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, δεν είναι κομψό» παρατήρησε ο Νίκος Κιοσές. «Θα πρέπει παρά ταύτα να διοικήσουμε» είπε ο Κωστής Σιμιτσής, ενώ ο Σίμος Καλανταρίδης ζήτησε να γίνει ένας ακόμη δημόσιος διαγωνισμός με την τροποποίηση των όρων και μετά απευθείας διαπραγμάτευση.

«Η απευθείας διαπραγμάτευση σημαίνει ταχύτητα και λιγότερα έξοδα. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ότι σε περίπτωση που και η απευθείας διαπραγμάτευση δεν αποδώσει, δεν βρεθεί δηλαδή επενδυτής για το «Διόνυσο», θα πρέπει αμέσως μετά ο Δήμος Καβάλας ν΄ αποφασίσει πως θ΄ αξιοποιήσει το ακίνητο.

Σύμφωνα με τον Ν. Κιοσέ υπάρχει πρόβλημα για την αξιοποίηση του ακινήτου, γιατί δεν είναι εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι αρχικοί όροι για την αξιοποίηση του «Διόνυσου», δηλαδή αυτός που θ΄ αναλάβει να το νοικιάσει από το Δήμο Καβάλας, θ΄ αναλάβει και τα έξοδα μετατροπής, σε κατάστημα, πληρώνοντας τα πρώτα χρόνια της ενοικίασής του, ποσό 6.000 ευρώ, για να ισοφαρίσει τη δαπάνη από την ανακαίνιση ενός ταλαιπωρημένου κτηρίου.

Στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής ήταν γραμμένα 17 θέματα. Τα περισσότερα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Άλλωστε ήταν μικρής σημασίας.

 

 

Διαβάστε επίσης