Απολογία Μπουδακίδου: «Αόριστες ευθύνες στη νομαρχία

 Απολογία Μπουδακίδου: «Αόριστες ευθύνες στη νομαρχία

Ολοκληρώνεται αύριο το πρωί στην πρώτη της τουλάχιστον φάση, η διαδικασία της ανάκρισης στο πρωτοδικείο Καβάλας, όσον αφορά την υπόθεση των εκδηλώσεων που ανέλαβε να εκτελέσει για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας, η δημοσιογράφος από τη Δράμα, Σοφία Μπουδακίδου.

Σήμερα απολογούνται ο Γιώργος Τσαλουχίδης κι ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Από το υλικό που συγκέντρωσε ο ειδικός ανακριτής Ηρακλής Μέτσικας, δεν αποκλείεται να κληθούν κι άλλα πρόσωπα να καταθέσουν ή ν΄ ακολουθήσει μελέτη της υπόθεσης προς την κατεύθυνση έκδοσης σχετικού βουλεύματος.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία της η Σοφία Μπουδακίδου δεν φώτισε ιδιαίτερα την υπόθεση. Φέρεται να είπε απολογούμενη στον ανακριτή, ότι γνώρισε εκείνη την περίοδο και τον Κώστα Τσακίρη και τον Θόδωρο Καλλιοντζή, από τη συνεργασία που είχε μαζί τους, για τις εκδηλώσεις που τελικά ανέλαβε να εκτελέσει.

«Έκανα ότι μου ανατέθηκε» φέρεται να είπε στην απολογία της, η κα Μπουδακίδου, η οποία πάντως εμφανίζεται να ξεκαθάρισε στον ανακριτή ότι η ίδια είχε την οργάνωση και την εποπτεία των εκδηλώσεων, άλλοι είχαν αναλάβει τις λεπτομέρειες την εκτέλεση αυτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κα Μπουδακίδου ισχυρίστηκε στην απολογία της, ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας μετά από δική της προετοιμασία και οργάνωση, υλοποιούσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στην απολογία του ο Κώστας Τσακίρης, συνεργάτης του τότε νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή, φέρεται να ισχυρίζεται ότι τις κρίσιμες αποφάσεις για τις επίμαχες εκδηλώσεις, δεν τις πήρε ο ίδιος, αλλά οι αρμόδιες νομαρχιακές επιτροπές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η δικογραφία εμπλουτίζεται με καινούρια στοιχεία κι έτσι υπάρχει νέα δίωξη, ειδικότερα προς το Θόδωρο Καλλιοντζή, τον Κώστα Τσακίρη και τη Σοφία Μπουδακίδου. Τα τρία πρόσωπα που ήδη αναφέραμε, εμφανίζονται να κατηγορούνται πια και για ηθική αυτουργία, σε απιστία άλλων.

 

Διαβάστε επίσης