• 19 Απριλίου 2024,

Απολογισμός Νοεμβρίου 2015

 Απολογισμός Νοεμβρίου 2015

Ο Νοέμβριος για τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» ήταν ένας μήνας γεμάτος δράσεις, παιδικά χαμόγελα, εικόνες ανθρωπιάς από τους συμπολίτες μας αλλά και φορτισμένος συναισθηματικά. Αξίζει να θυμηθούμε:

05/11 Το ΕΕΕΕΚ Καρβάλης μας υποδέχθηκε και παραδώσαμε σχολικά είδη στους μαθητές, έπειτα από αίτημα του σχολείου. Στη συνέχεια, με ένα ακόμη αίτημά τους για εκπαιδευτικά παιχνίδια, προχωρήσαμε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε συγκέντρωσή τους, όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική.

12/11 Χαριστικό Bazaar Ρούχων, Παπουτσιών, Κλινοσκεπασμάτων, Ειδών Οικιακής Χρήσης, Παιχνιδιών, Βιβλίων κ.ά., σε συνεργασία με την Τράπεζα Χρόνου. Μετά την επιτυχημένη έκβαση του 1ου, ακολουθεί το 2ο bazaar την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.

17/11   Ο αγαπημένος μας Τηλέμαχος Βελισσαρίδης έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στον Σύλλογο αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Διακριτικός, ευαίσθητος, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο που υπέφερε. Τα τελευταία δύο χρόνια διατελούσε Αντιπρόεδρος στην ΠΝΟΗ ενώ είχε εκλεχθεί στο παρελθόν και Πρόεδρος.

19/11 Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την ΠΝΟΗ από την Ομογένεια Ελλήνων Στουτγάρδης. Τους ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά ρούχων & παιχνιδιών που μας παραδόθηκαν μέσω του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

20/11   Ενημερωτική Εκδήλωση στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στον Βύρωνα με θέμα: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την 20η Νοεμβρίου.

24/11 Οι υπάλληλοι του καταστήματος Marks & Spencer στην Καβάλα, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα που κάναμε μέσω facebook για ένα σχολικό βοήθημα για μαθητή από την Ν. Καρβάλη, συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν το βιβλίο. Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί δείχνουν πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους. Να ενημερώσουμε ότι ο μαθητής πήρε το βιβλίο και ξεκίνησε επίσης μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές καθηγητές στον Σύλλογο ΠΝΟΗ.

25/11 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα “ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”. Ένα πρωινό γεμάτο με διάφορες δράσεις στο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου. Διοργανωτές ο Δήμος Καβάλας, η ΒΙΑ STOP και με την υποστήριξη πολλών φορέων όπως ο Σύλλογος “ΠΝΟΗ” για το Παιδί & την Οικογένεια, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ”, η Τράπεζα Χρόνου του Προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΚΕΘΕΑ κ.α. Πολύ επιτυχημένη η όλη διοργάνωση. Πέρασαν πολλά σχολεία στα οποία έγινε από μέλος της ΒΙΑ STOP ολιγόλεπτη παρουσίαση τεχνικών αντιμετώπισης από τις γυναίκες ανδρών που επιχειρούν να προκαλέσουν βία. Πολύ όμορφα τα μικρά θεατροποιημένα κείμενα από θεατρικές ομάδες και σχολεία. Μοιράστηκε έντυπο υλικό στους διερχόμενους και γενικά έγινε ευρεία ενημέρωση για την για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Πρωτοτυπία η on line σύνδεση με την υπηρεσία της New Scotland Yard τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ/κού Συμβουλίου.

Ακόμη, σε σταθερή μηνιαία βάση, δίνουμε τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν απευθυνθεί στον Σύλλογό μας και αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές και οικογενειακές καταστάσεις.

Δυνατό κομμάτι αποτελεί επίσης και η ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές-παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζουμε από εθελοντές καθηγητές.

Τέλος και τον Νοέμβριο η ΠΝΟΗ συμμετείχε ενεργά στη Διασυλλογική Κίνηση Καβάλας για την υποστήριξη, των διερχόμενων από την πόλη μας, Προσφύγων.

Διαβάστε επίσης