• 15 Μαΐου 2024,

Απολογισμός της πρώτης «λευκής νύχτας»

 Απολογισμός της πρώτης «λευκής νύχτας»

Στο γραφείο του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή πραγματοποιήθηκε σήμερα  το πρωί, συνάντηση των τοπικών φορέων που συνδιοργάνωσαν πριν από μία περίπου εβδομάδα την πρώτη λευκή νύχτα στο κέντρο της πόλης. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα απολογισμού. Έγινε δηλαδή συζήτηση γι΄ αυτά που έγιναν στο κέντρο της πόλης, την πρώτη «λευκή νύχτα», το απόγευμα και το βράδυ της 2ης του Μάη.
Η συζήτηση ωστόσο επεκτάθηκε στο τι θα γίνει από δω και πέρα καθώς όλοι έμμεσα ή άμεσα ζητούν να επαναληφθεί η «λευκή νύχτα». «Αρκεί να μην κάψουμε αυτή την πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Καβάλας, Παναγιώτης Αγγελίδης.
Με την παρατήρηση αυτή συμφώνησε και ο δήμαρχος, ο οποίος όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους, απάντησε ότι η επόμενη λευκή νύχτα πρέπει να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσον αφορά την πόλη, άρα να γίνει αρχές φθινόπωρου.
Ο κ. Σιμιτσής πρότεινε επίσης να διορθωθούν αδικίες που διαπιστώθηκαν στην πρώτη «λευκή νύχτα» κι έτσι η δεύτερη διοργάνωση να γίνει σε περιοχές στο κέντρο της πόλης που δεν είχανε εκδηλώσεις και δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από το πρώτο γεγονός.
Τη συζήτηση παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτήν, εκ μέρους του εμπορικού συλλόγου οι κύριοι Λεμονίδης, Παπαϊωάννου, Μακαρίτης, ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Παναγιώτης Βασιλουδης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης και η συνεργάτης του δημάρχου κα Ντουνιάπιλεν που βοήθησε πάρα πολύ για την επιτυχία της πρώτης «λευκής νύχτας».
Στους δημοσιογράφους μίλησαν απολογιστικά για το γεγονός ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης, είπε τα εξής:

«Οι ξενοδόχοι είναι ευχαριστημένοι που τέτοιες δράσεις γίνονται στην Καβάλα, που αναδεικνύουνε μια πόλη διαφορετική, φιλόξενη στον επισκέπτη. Είχαμε την τύχη αυτό το τριήμερο να κατακλυσθούν τα ξενοδοχεία από βούλγαρους επισκέπτες, λόγω της αργίας της γείτονας χώρας και είχαν οι άνθρωποι αυτοί να κατέβουν στην πόλη, να τη ζήσουν από κοντά όχι μόνο την ημέρα αλλά και το βράδυ. Νομίζω ότι τους έδωσε πολύ καλές εντυπώσεις».
ΕΡ: Η πρότασή σας για την επόμενη; Μπορείτε να την κάνετε λίγο συγκεκριμένη;
ΑΠ: «Πιστεύω ότι αν μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις συνεργασίες με τον εμπορικό σύλλογο, το επιμελητήριο και με τη συνδρομή του Δήμου, ώστε αυτές οι «λευκές νύχτες» να γίνονται όταν υπάρχει δεδομένη τουριστική κίνηση, θα έχουμε και πάλι επιτυχία».

Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, είπε τα ακόλουθα:

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε όταν συνεργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε σωστά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όπως είπε κι ο πρόεδρος των ξενοδόχων, η χρονική στιγμή απεδείχθη ότι ήταν σωστή, διότι υπήρχε πολύς κόσμος στην πόλη. Η συνεργασία όλων των φορέων ήτανε πάρα πολύ καλή, αλλά θεωρώ πρωταρχικό ότι η επιτυχία – γιατί πραγματικά πέτυχε αυτή η «λευκή νύχτα» – οφείλεται κατά βάση ότι την αγκάλιασε ο κόσμος και κατέβηκαν οι καβαλιώτες. Ήταν πάρα πολύ καλό για τους τουρίστες, αλλά την αγκάλιασαν οι καβαλιώτες. Κατέβηκε ο κόσμος στην αγορά, ωφελήθηκε η αγορά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πέρασε στον κόσμο. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε σωστά, όλοι οι φορείς μπορούμε να πετύχουμε πράγματα».
ΕΡ: Η επόμενη «λευκή νύχτα»;
ΑΠ: «Η δική μου άποψη είναι ότι η πρώτη «λευκή νύχτα» είναι κάτι που πέτυχε, αλλά να μην «κάψουμε» κιόλας. Δεν θα κάνουμε κάθε τρεις και λίγο «λευκή νύχτα». Θα το δούμε. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ οι φορείς για να το κουβεντιάσουμε».

 

Διαβάστε επίσης