Αποτελεσματική παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ – Ακύρωσε τη διακοπή της ΔΕΗ και πέτυχε νέο διακανονισμό

 Αποτελεσματική παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ – Ακύρωσε τη διακοπή της ΔΕΗ και πέτυχε νέο διακανονισμό

Την περασμένη Παρασκευή η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ προκειμένου να συμπαρασταθεί σε μικρομεσαίο επαγγελματία, στο κατάστημα του οποίου επρόκειτο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση ύστερα από τις σχετικές εντολές των κεντρικών γραφείων της Αθήνας. Όπως μας εξήγησε το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Θόδωρος Κοντογεωργίου, το χρέος προς τη ΔΕΗ βάρυνε συγκεκριμένο μικρομεσαίο επαγγελματία της πόλης κι άγγιζε το ποσό των 6.000 ευρώ. Η δημιουργία του χρέους ανέκυψε στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ μηνών. Μέσω επιστολής που στάλθηκε από τη ΔΕΗ, ο επαγγελματίας ενημερώθηκε ότι όφειλε να επισκεφθεί τα τοπικά γραφεία της Καβάλας και να προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους, διαφορετικά θα προχωρούσε η διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ο πολίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τοπικό κατάστημα και του προτάθηκε ένας ανέφικτος διακανονισμός, αφού ο ίδιος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει ως προκαταβολή το 30% του ποσού και να εξοφλήσει το χρέος σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, πέντε συνδικαλιστές της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ ήρθαν σε επαφή με τον προϊστάμενο του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ εκ Θεσσαλονίκης που επισκέπτεται την Καβάλα μια φορά εβδομαδιαίως. Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν προς τον προϊστάμενο τη θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, σημείωσαν ότι ένα ποσοστό 70% των μικρομεσαίων χρωστά και στον ασφαλιστικό φορέα, ενώ πολλοί είναι και οι καταστηματάρχες που χρωστούν στην εφορία. Άρα, όσο κι αν επιθυμεί ο επαγγελματίας να τηρήσει το διακανονισμό και να εξοφλήσει την οφειλή προς τη ΔΕΗ, είναι δύσκολο.
Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ ξεκαθάρισαν ότι εάν η ΔΕΗ επιμείνει στον προτεινόμενο διακανονισμό, τότε και ο επαγγελματίας θα μείνει άνεργος αλλά και η αποπληρωμή της οφειλής δε θα εξασφαλισθεί. Ο προϊστάμενος εκ Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό διότι η ΔΕΗ είναι μια ανώνυμη επιχείρηση. Έστω κι έτσι όμως, κατόπιν της παρεμβάσεως αποφεύχθηκε η διακοπή της ηλεκτροδότησης του επαγγελματία. Εκ μέρους της ΔΕΗ προτάθηκε νέος διακανονισμός, με προκαταβολή ίση με το 15% και οκτώ μηνιαίες δόσεις. Από την πλευρά του και ο επαγγελματίας δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να σταθεί φερέγγυος έναντι της νέας συμφωνίας.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όσους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν παρόμοια σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο να έρχονται σε επαφή με τα μέλη της και να ενημερώνουν σχετικά, αλλά επιπλέον να μετέχουν σε συντονισμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας έτσι ώστε μαζικά να επιτυγχάνονται θετικότερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης