• 20 Μαΐου 2024,

Αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

 Αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Στις 9.30  το πρωϊ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης γενική συνέλευση των δημοτικών υπαλλήλων της Καβάλας.

Δύο περίπου ώρες αργότερα η γενική συνέλευση αποφάσισε οριακά όπως έγινε γνωστό ν΄ αρχίσει από σήμερα κατάληψη τριών τουλάχιστον δημοτικών κτηρίων, των δύο δημαρχείων και της δημοτικής αστυνομίας.

Όπως μάλιστα αποφασίστηκε η κατάληψη θα είναι αυστηρή. Συγκεκριμένα δε θα επιτρέπεται ούτε στο δήμαρχο να μπει στο γραφείο του. Ταυτόχρονα οι δημοτικοί υπάλληλοι της Καβάλας θα βρίσκονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Κωστής Σιμιτσής έμαθε χθες το μεσημέρι την απόφαση από τον πρόεδρο του σωματείου, προς τον οποίο διαμαρτυρηθηκε έντονα, για το γεγονός ότι από σήμερα που θα ισχύει η κατάληψη, ούτε ο ίδιος δε θα μπορεί να μπαίνει στο γραφείο του. Τα ίδια είπε και στους σχολικούς φύλακες, με τους οποίους ο κ. Σιμιτσής είχε συνάντηση αργότερα χθες το μεσημέρι.

Σ΄ αυτό το ραντεβού πρώτος μίλησε εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων, ο Λάσκαρης Κοντογεωργίου. «Βοηθήστε μας, συντονιστείτε με τους υπόλοιπους δημάρχους», είπε ο κ. Κοντογεωργίου. «Θα φθάσουμε μέχρι παραίτηση. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από εσάς, σας αξιοποιούμε, είστε απαραίτητοι», απάντησε ο Κ. Σιμιτσής.

«Εάν δεν αντισταθούμε θα φύγουνε κι άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι» είπε επίσης ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε και στους σχολικούς φύλακες για τη σκληρή όπως τη χαρακτήρισε απόφαση κατάληψης και των δημαρχείων. Είπε ότι η απόφαση είναι λάθος και ότι ζήτησε από το σωματείο να την αλλάξει, ώστε να μπορεί τουλάχιστον ο ίδιος ως δήμαρχος να είναι το πρωί στο γραφείο του και να έχει τηλεφωνικές επαφές με την Αθήνα.

«Είμαι δίπλα σας. Μη με βάζετε απέναντι», είπε ο κ. Σιμιτσής για το ίδιο θέμα. Τόνισε μάλιστα ότι πρόθεση έχει σήμερα το πρωί να πάει κανονικά στο γραφείο του και να προσπαθήσει να μπει σε αυτό, άσχετα από το ότι θα ισχύει καθεστώς κατάληψης.

 

Διαβάστε επίσης