Αποφασίστηκαν καταλήψεις και πορείες επί τριήμερο

 Αποφασίστηκαν καταλήψεις και πορείες επί τριήμερο

 Με δεδομένο ότι επίκεινται νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, η συντονιστική επιτροπή φορέων όπου μετέχει και ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας αποφάσισε την Πέμπτη να δρομολογήσει σειρά δράσεων. Αρχής γενομένης από το Σάββατο, θα μοιραστούν στη λαϊκή αγορά ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ενόψει της τριήμερης κορύφωσης των αντιδράσεων.

Ειδικότερα, προγραμματίσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παραχώρηση συνεντεύξεως τύπου, ενώ την ίδια ημέρα θα αρχίσουν και οι καταλήψεις. Τη Δευτέρα επίσης θα πραγματοποιηθεί μοτο – πορεία κατόπιν πρωτοβουλίας των φοιτητών, που θα έχει ως αφετηρία την πλατεία Καπνεργάτη. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι καβαλιώτες με τα οχήματά τους, όποια κι αν είναι αυτά, προκειμένου να πορευθούν στους δρόμους της πόλης κορνάροντας και δίνοντας το σύνθημα για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης προγραμματίσθηκε συνάντηση στον δημοτικό κήπο από όπου θα αρχίσει μία ακόμη πορεία που θα έχει κατεύθυνση προς την πλατεία Ελευθερίας, θα περάσει από την οδό Ομονοίας ώστε να καταλήξει στο δημαρχείο. Ενδέχεται η επίσκεψη στο δημαρχείο να οδηγήσει και σε κατάληψη του κτιρίου, ενώ επ’ αόριστο θα συνεχίζονται και οι καταλήψεις οι οποίες θα έχουν αρχίσει ήδη την προηγούμενη ημέρα.

Στις 4:30 το μεσημέρι της Τετάρτης οι καβαλιώτες είναι καλεσμένοι στον δημοτικό κήπο, όπου θα τοποθετηθεί προτζέκτορας και θα αναμεταδίδει ζωντανά τις εργασίες της βουλής. Εκεί μαθητικά και φοιτητικά μουσικά σχήματα θα διατηρούν μαχητικό το ηθικό των πολιτών, προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουν τους τοπικούς βουλευτές από την ψήφιση των εξοντωτικών κυβερνητικών μέτρων. Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις αλλά και για την οργανωτική στήριξη των δυναμικών δράσεων. Εάν φυσικά υπήρχε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο τότε θα δινόταν και η δυνατότητα μεγαλύτερης κινητοποιήσεως των ανέργων και των συνταξιούχων.

Κάλεσμα σε 48ωρο κλείσιμο της αγοράς έχει διατυπωθεί από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, ενδεχόμενο όμως που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί αφού οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τρομακτικό πρόβλημα αφήνοντας εκτός λειτουργίας τις επιχειρήσεις τους.

Διαβάστε επίσης