• 19 Μαΐου 2024,

Απο την Τεχεράνη με αγάπη …

 Απο την Τεχεράνη με αγάπη …

Απο την Τεχεράνη ήρθε η απάντηση του Μαξίμου για τις διαρροές περί εκλογών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πρίν πετάξει απο Ιράν για Αθήνα απάντησε στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών  λέγοντας χαρακτηριστικά “οτι δεν μπορούμε κάθε τρείς μήνες να στήνουμε κάλπες.”

Σίγουρα δεν έχει άδικο αν και αυτό θα πρέπει να το πεί δια ζώσης και στον εταίρο του στην κυβερνητική συμμαχία Πάνο Καμμένο που δημιούργησε όλο αυτό τον ντόρο περί πρόωρων εκλογών με την δήλωση – απείλη προς τους δανειστές  οτι αν οι απαιτήσεις τους  συνεχίσουν να είναι παράλογες τον λόγο θα έχει ο λαός.

Πρόκειται για γκάφα πρώτου βαθμού που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε μια περίοδο έτσι και αλλιώς δύσκολη και περίπλοκη για την ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος ένα παρόμοιο διαπραγματευτικό αδιέξοδο είχε οδηγήσει την χώρα και στις τελευταίες εκλογές που θέλουμε να πιστεύουμε οτι έδωσαν ένα οριστικό τέλος στα γνωστά διλλήματα περί Ευρωπαϊκής ή Αφρικανικής πορείας της χώρας μας.

Ο έλληνικός λαός αποφάσισε Ευρώπη και έδωσε την εντολή στον Τσίπρα να οδηγήσε την χώρα στην μετά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ εποχή.

Τώρα αν ο ΄Τσίπρας αποδειχθεί μικρότερος των περιστάσεων αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με τις λιγότερες απώλειες για τον τον ελληνικό λαό, και αυτό έχει να κάνει με την διαπραγματευτική μαεστρία της κυβέρνησης, και να προχωρήσουμε στην μείωση του χρέους που θα αποτελέσει και τους τίτλους τέλους μιας πολύ δύσκολης και επίπονης, μακράς περιόδου για την ελληνική κοινωνία.

Αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός απο τον Τσίπρα που θα πρέπει να βρεί τρόπους να αποφορτίσει την κατάσταση και με τους αγρότες αλλα και τους δανειστές.

Σίγουρα το ασφαλιστικό στην Ελλάδα ώς έχει νοσεί και σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς είμαστε όλοι χαμένοι.

Τώρα πως θα γίνουν αυτές οι αλλαγές και πόσο θα μας πονέσουν είναι ένα θέμα και ωριμότητας απο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές που θα πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Και οι θεσμοί και η κυβέρνηση αλλα και όλοι διαμαρτύρονται θα πρέπει να δείξουν σύνεση και διάθεση για εξεύρεση μιας έντιμης λύσης.

Κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει γιατί εδώ και χρόνια το ελληνικό κράτος πληρώνει τις συντάξεις με δανεικά.

Αν θεωρείτε οτι έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τότε ας ορμήξουμε όλοι να φάμε τον τόπο και να ρίξουμε τον Τσίπρα.

Λέτε ο Μητσοτάκης ο Κυριάκος που περιμένει στα πίτς να έχει κανα μαγικό ραβδί και να δώσει λύση που θα μας βγάζει απο την δύσκολη θέση ;

Ο Τσίπρας απο την Τεχεράνη επίσης χαρακτήρισε τους αγρότες που αρνούνται να συναντηθούν μαζί του εγωϊστές ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει οτι δεν μπορεί να τους δώσει τίποτα.

Είναι το γνωστό :

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος !

Μήπως οι αγρότες θα πρέπει να κατεβάσουν τα τρακτέρ του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ;

Νομίζω οτι έτσι θα ακουγόταν περισσότερες οι φωνές διαμαρτυρίας τους αφού κουμάντο ακόμα στην Ελλάδα αυτοί κάνουν.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά στην χώρα μας αυτή την εποχή και αυτό το καταλαβαίνουμε και απο τις βουτιές που κάνει ο δείκτης του χρηματιστηρίου αφού προχθές Δευτέρα έκανε βουτιά που μας πήγε πάνω απο 20 χρόνια πίσω και θύμισε τις αιφνιδσιαστικά δύσκολες ημέρες του 2012.

Οταν ο δείκτης πέφτει τα πράγματα δεν είναι καλά και κυρίως δεν πάνε καλά αφού οι καλές μέρες στην Ελλάδα απο τον δείκτη του χρηματιστηρίου φαίνονται.

Όποτε και αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρόλα αυτά δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη να κυβερνήσει αλλα δεν είναι ο αρχηγός της.

Είναι και αυτό ένα σενάριο.

Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα εξουσίας ενώ ο Κυριάκος αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει θα κληθεί να υπηρετήσει την Ελλάδα απο ένα διαφορετικό πόστο και χρειάζεται τον χρόνο του.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι μπερδεμένος τα επόμενα 24ωρα και αναμένουμε και πολλές βροχές.

Θα έλεγα οτι περνάμε σε μια πολύ υγρή εποχή και θα πρέπει να έχουμε το νού μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Προμαχώνα Βούλγαροι οδηγοί έβαλαν μπροστά τις νταλίκες τους και προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αγροτών αφού είναι ακινητοποιημένοι περίπου δύο εβδομάδες.

Καταλαβαίνετε οτι απο εδώ και στο εξής στα διάφορα μπλόκα των αγροτών θα έχουμε συνεχώς εντάσεις αφού τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης