• 14 Μαΐου 2024,

Από την Καβάλα στα Κερδύλια και τη Δράμα

 Από την Καβάλα στα Κερδύλια και τη Δράμα

Εκατό και πλέον αγρότες συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο στη μεγάλη κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου στα Κερδύλια. Πολλοί αγρότες συμμετείχαν σ΄ αυτή την κινητοποίηση από την επαρχία Νέστου, ακόμη περισσότεροι αυτοί που βρέθηκαν στα Κερδύλια από τον πρώην Δήμο Ορφανού. Εκεί οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις χωρίς να διακοπεί ο διάλογος , όπως κι αν γίνεται με την κυβέρνηση.

Μετά το κλείσιμο της Εγνατάις Οδού το Σάββατο στον κόμβο Κερδυλίων, μοιράσθηκαν αγροτικά τρόφιμα και προϊόντα στους πολίτες.

Οι αγρότες του νομού Καβάλας σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα βρίσκονται την Τετάρτη στη Δράμα, για να ενισχύσουν την απεργιακή συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών, τα μπλόκα στα Κερδύλια, στον Προμαχώνα και στην περιοχή της Χρυσούπολης, αντέχουν και θα ενισχυθούν. Αποφάσεις για το τι ακριβώς κινητοποιήσεις θα γίνουν, θα ληφθούν σε συνελεύσεις που έγιναν χθες βράδυ και θα γίνουν και σήμερα.

Οι αγρότες εκτιμούν ότι δεν πτοούνται από τον τροπο που τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Λένε μάλιστα ότι τα μπλόκα που αποσύρονται είναι μικρά, αγροτών που δεν έχουνε στενή συνεργασία και σχέση με το πανελλαδικό συντονιστικό.

 

 

Διαβάστε επίσης