Από τον Εμπορικό Σύλλογο στη δήμαρχο τη Δευτέρα θα κατατεθούν οι προτάσεις για τους πεζόδρομους

 Από τον Εμπορικό Σύλλογο στη δήμαρχο τη Δευτέρα θα κατατεθούν οι προτάσεις για τους πεζόδρομους

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συλλέγει τις προτάσεις των μελών του, αλλά και όσων επαγγελματιών δεν είναι εγγεγραμμένοι, αναφορικά με τη λειτουργία των πεζόδρομων. Η διαδικασία, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος Βασίλης Λεμονίδης, εξελίσσεται ταχύτατα και ικανοποιητικότατα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός του καλού προγραμματισμού και του ορθού συντονισμού. Αποφασίστηκε δηλαδή ανά ημέρα να προσέρχονται στα γραφεία οι καταστηματάρχες ενός εκ των πεζόδρομων, προκειμένου η συζήτηση να επεκταθεί σε όλο τον κλάδο και οι προτάσεις να είναι ποικίλες.

Οι κατατεθειμένες προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες. Κάποιες από αυτές αφορούν σε τεχνικές παρεμβάσεις, ενώ κάποιες άλλες σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων. Αρκετά από τα προβλήματα που επισημάνθηκαν, μπορούν να επιλυθούν αρκετά εύκολα ώστε να βελτιωθούν αφενός η απρόσκοπτη λειτουργία των μαγαζιών κι αφετέρου η προσβασιμότητα των πεζών.

Το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν θα ελεγχθούν, θα καθαρογραφούν εντός του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα ο Βασίλης Λεμονίδης θα τις παραδώσει προσωπικά στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, με την ελπίδα ότι οι περισσότερες εξ αυτών θα υλοποιηθούν. Ο πρόεδρος των εμπόρων θα ζητήσει από τη δήμαρχο να επισκεφθούν από κοινού το τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να θέσουν επιτακτικά το πρόβλημα που δημιουργούν τα οχήματα των χρηματαποστολών. Ο κ. Λεμονίδης θα ζητήσει από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να συνυπογράψουν ακόμη και κοινή επιστολή διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στην κεντρική διοίκηση της Αθήνας. Οι συνθήκες με την ΤτΕ έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ο κ. Λεμονίδης εκφράζει φόβους ότι κάποια στιγμή ίσως και να προκληθούν αντιδράσεις κοινωνικής φύσεως.

Από τη στιγμή που ο Εμπορικός Σύλλογος συγκέντρωσε τις προτάσεις των καταστηματαρχών και θα τις καταθέσει, θα είναι πλέον αρμοδιότητα του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών να προβούν σε άμεσες ενέργειες, να προγραμματίσουν ορισμένες κινήσεις έως την άνοιξη αλλά και να ετοιμάσουν το νέο κανονισμό για τους πεζόδρομους. Οι δε αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι οριστικές και να μη διαφοροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Διαβάστε επίσης