Αργότερα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μορφίδη – Λασκαρίδη

 Αργότερα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μορφίδη – Λασκαρίδη

Στην Καβάλα ήταν το απόγευμα του Σαββάτου ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής πανεπιστημίου, ενδεχομένως και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μπληός.

Μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στέκι της Νέας Πόλης, εκδήλωση που διοργάνωσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Μορφίδης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Παντελής Λασκαρίδης.

Η είδηση που αναμένονταν από την εκδήλωση δεν υπήρξε ποτέ. Δηλαδή κι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλο το χρόνο που έχει στη διαθεσή του, να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πολίτες του νομού Καβάλας, δεν ανακοίνωσε κανένα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο κ. Παντελής Λασκαρίδης είπε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την ανακοίνωση και την πρόσκληση της εκδήλωσης του Σαββάτου, προκειμένου να γίνει η διεύρυνση του ψηφοδελτίου. Δεν αναφέρθηκε ειδικότερα σε λεπτομέρειες. Είναι όμως φανερό ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, προσπαθεί να συνάψει συμμαχίες, με πρόσωπα που είναι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν σχέση με τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του το Σάββατο ο Γιάννης Μπληός αναφέρθηκε στους άξονες του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.Δεν διέψευσε το ενδεχόμενο να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ομιλίες του Κώστα Μορφίδη και του Παντελή Λασκαρίδη, ήταν περισσότερο ομιλίες με θέμα τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Ο Π. Λασκαρίδης για το ότι στην εκδήλωση δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του, είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Δε θ΄ ανακοινώσουμε ονόματα. Είναι μία απόφαση που πήραμε μετά την ανακοίνωση του δελτίου τύπου και αυτό το κάνουμε για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την κοινωνία, ώστε να βάλουμε κάποια ευρύτερα αποδεκτά ονόματα. Αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν να βρούμε την ανταπόκριση της κοινωνίας ως προς τις προτάσεις μας».

ΕΡ: Οι πρώτες σας εντυπώσεις ποιες είναι; Τι έχετε να πείτε για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη;

ΑΠ: «Έκανε επαφές από το πρωί σε κοινωνικούς, εργασιακούς χώρους, είχε πολύ μεγάλη αποδοχή στον Εχίνο, στην μειονότητα. Πρωτόγνωρη υποδοχή. Και φυσικά η κεντρική εκδήλωση της Κομοτηνής ήτανε εξαιρετικά επιτυχής».

ΕΡ: Εσείς εδώ, τι λέει το πρόγραμμα επαφών;

ΑΠ: «Όχι ακόμη με μεγάλη ένταση. Θα πρέπει να σχηματισθεί το ψηφοδέλτιο για να μπορέσουμε πλέον να βγαίνουμε ως ομάδα και όχι σαν μεμονωμένα άτομα».

 

 

Διαβάστε επίσης