• 18 Μαΐου 2024,

Αργότερα το συνέδριο της ΝΔ – Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Ν. Κλειτσιώτης

 Αργότερα το συνέδριο της ΝΔ – Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Ν. Κλειτσιώτης

Στενά παρακολουθεί τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που διαδραματίζονται τόσο επί ελληνικού όσο και επί ευρωπαϊκού εδάφους ο πρώην βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης κι έτσι διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερη κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Κλειτσιώτης, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις της Δευτέρας στο Eurogroup εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα εξευρεθεί λύση επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης:

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας αλλά ούτε κι ένα σώφρων στέλεχος της ΝΔ που να εύχεται την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Αυτή τη στιγμή προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού, που απέδειξε τεράστιες αντοχές στη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά πλέον επιβάλλεται να σταματήσει ο κατήφορός του. Η συγκυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει μεν σκληρά μέτρα τα οποία όμως είχαν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, ενώ οι άνθρωποι της αγοράς είχαν αρχίσει δειλά – δειλά να στέκονται στα πόδια τους. Φυσικά, η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή, αφού ο λαός ανέθεσε την τύχη του στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μη αποδοχή και υπογραφή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος. Ωστόσο, εντελώς διαφορετικές ήταν οι τότε συνθήκες για την αντιπολίτευσης κι εντελώς διαφορετικές είναι οι σημερινές διαπραγματευτικές συνθήκες για την κυβέρνηση. Την σκληρότητα των διαπραγματεύσεων βίωσε και η δική μας κυβέρνηση, αλλά επιβάλλεται να επικρατήσει η λογική ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ρήξη δε συμφέρει ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την ΕΕ. Προτιμώ πάντως να παραμένω αισιόδοξος και να προβλέπω την επίτευξη συμφωνίας με εκατέρωθεν συμβιβασμούς».

Εν τω μέσω του κύκλου των σκληρών διαπραγματεύσεων και με την αγωνία του λαού και της κυβέρνησης να βρίσκεται στο κατακόρυφο, ο Ντίνος Κλειτσιώτης αποφάνθηκε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος ώστε να ανοίξει το θέμα της ηγεσίας και της διαδοχής στο εσωτερικό της ΝΔ. Μετά την παρέλευση κάποιων μηνών κι αφού καταλαγιάσουν οι ταραγμένες συνθήκες θα πρέπει να διεξαχθεί ένα κομματικό συνέδριο, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του προέδρου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα και θα εξετασθούν οι λόγοι που οδήγησαν το κόμμα στο δυσάρεστο εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν οι συνεδριακές διαδικασίες καταλήξουν σε ενδεχόμενη αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος αυτό είναι μια διαφορετική υπόθεση. Εξάλλου, οι εν θερμώ αποφάσεις ουδέποτε αποδεικνύονται ορθές.

 

Διαβάστε επίσης