• 19 Μαΐου 2024,

Αρης Ακροποτάμου- Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 2-2

 Αρης Ακροποτάμου- Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 2-2

Γράφει ο  Τάσος Πατσίδης

Ηταν ντέρμπι με το όλα του.  Σε πολύ  βαρύ αγωνιστικό χώρο , το παιχνίδι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Κουκουλά.

Αρχικά φαινόταν ότι ο Αρης θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Το Βυζάντιο στα πρώτα 30 λεπτά, δε μπήκε καθόλου ματς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίστη και πάθος. Το κυριότερο εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά κενά που υπήρχαν στο κέντρο της  αντίπαλης άμυνας.

Προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 ο Αρης και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα η και δυο ακόμη γκολ.  Να καθαρίσει δηλαδή μια και έξω το παιχνίδι.

Ο Καρλόπουλος λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ, έβαλε το Βυζάντιο στο παιχνίδι, αλλάζοντας και τη ψυχολογία.

Ο Δημήτρης  Μαγκαφίνης ρίσκαρε σε μεγάλο βαθμό στην επανάληψη και δικαιώθηκε.  Από το 34`  άρχισε να κάνει την ομάδα του, πιο επιθετική. Ο Μαρκόπουλος που λόγω τραυματισμού δε μπόρεσε να ξεκινήσει, ήταν η πρώτη αλλαγή στη θέση του αμυντικού Φωτόπουλου.

Στο 46` πέρασε στο ματς ο Κουμπρόγλου που είναι περισσότερο επιθετικός πλάγιος μπακ από τον Τριανταφυλλίδη. Ο Κουμπρόγλου έκανε ένα σπουδαίο β` μέρος. Στο 74` ο Σαουλίδης πήρε τη θέση του στόπερ Μουσικάκη και το Βυζάντιο έπαιξε με 3 αμυντικούς(μάλιστα ο Κουμπρόγλου έβγαινε και πολύ στην επίθεση).

Όλα για όλα. Πέτυχαν τα ρίσκα του προπονητή αλλά και το Βυζάντιο ήταν άλλο… Βυζάντιο στην επανάληψη με κορυφαίο τον Καρλόπουλο.

Από την άλλη πλευρά ο Αρης, στο β` μέρος, δεν είχε την ενέργεια και το πάθος του πρώτου 45λεπτου. Ο Βάβαλης άργησε πολύ να κάνει τις αλλαγές. Δε φρέσκαρε το σύνολο, όταν πίεσε σε μεγάλο βαθμό το Βυζάντιο. Στο 71` έβγαλε τον Καραγιαννίδη που κουράστηκε για να βάλει τον Καμπερίδη και να παίξει με 3 στόπερ.

Μάλιστα στο 92` λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή, όταν το σουτ του Ταχματζίδη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης και ο Ηλίας Σεφερίδης ήταν οι καλύτεροι από τον Αρη.  Επίσης πολύ ενέργεια στο α` μέρος από τον Βούλγαρο Σπας Γκεοργκίεφ.  Θετικός για 45 λεπτά ο Καραγιαννίδης.

Από το Βυζάντιο, κορυφαίος ο Καρλόπουλος. Ο Κουμπρόγλου άλλαξε πάρα πολλά στο παιχνίδι, πάλεψε πολύ στο β` μέρος ο Μουρατίδης, όπου ανέβηκαν Ταχματζίδης, Δαγκούλης  και Κεφαλάς.

Το φιλμ του αγώνα

3` Τετ α τετ ο Βλάχος, πλασάρει για να σώσει με τα πόδια ο Παπαδόπουλος.

10` Σέντρα Κωνσταντινίδη, ο Καραγιαννίδης αφύλακτος μέσα στην περιοχή, με σουτ το 1-0.

15` Σέντρα Κωνσταντινίδη, κεφαλιά πάσα του Αποστολίδη, πρώτο σουτ από τον Βλάχο, δεύτερο από τον Γκεοργκίεφ και το 2-0.

20` Σουτ του Ταχματζίδη, εξαιρετική απόκρουση του Κωνσταντάκου σε κόρνερ.

25` Πάσα του Καραγιαννίδη, μόνος του ο Αποστολίδης, πλασάρει αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, απομακρύνει ο Δαγκούλης.

31` Κεφαλιά του Σεφερίδη η μπάλα βρίσκει στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού.

44` Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρλόπουλου, το 2-1.

55` Φάουλ του Ταχματζίδη, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ παράλληλα από την αντίπαλη εστία.

63` Κόντρα επίθεση του Αρη, ο Βλάχος αστοχεί με σουτ από καλή θέση.

82` Σουτ του Μαρκόπουλου, από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

85` Πάσα του Γ. Σαουλίδη, με «φωτοβολίδα» στο γάμα, ο Κουμπρόγλου το 2-2. Πολύ ωραία εκτέλεση.

92` Σου του Ταχματζίδη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και σκάει χωρίς να έχει περάσει τη γραμμή.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Αρης: Κωνσταντάκος, Κουάνγκ, Κωνσταντινίδης, Μαυροκεφαλίδης, Σεφερίδης, Σολακίδης, Βλάχος 84` Γιόβτσεφ, Γκεοργκίεφ, Καραγιαννίδης 71` Καμπερίδης, Παπαδόπουλος 86` Χιζανασβίλι, Αποστολίδης.

Βυζάντιο:  Παπαδόπουλος, Δαγκούλης, Τριανταφυλλίδης 46` Κουμπρόγλου, Μουσικάκης 74` Σαουλίδης, Φωτόπουλος 34` Μαρκόπουλος, Αποστόλου, Καρλόπουλος, Κεφαλάς, Μουρατίδης, Τσίλογλου, Ταχματζίδης.

 

Διαβάστε επίσης