• 8 Μαΐου 2024,

Αρμόδιο το υπουργείο εξωτερικών για τη βίζα των 72 ωρών

 Αρμόδιο το υπουργείο εξωτερικών για τη βίζα των 72 ωρών

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Νίκος Χουντής είναι αρμόδιος ν΄ ασχοληθεί με το αίτημα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χορήγησης στο τελωνείο Κήπων βίζας 72 ωρών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα με πρωτοβουλία του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Μορφίδη.

Προς τον κ. Χουντή θα στραφεί τώρα ο κ. Μορφίδης, όπως είπε στην εφημερίδα μας. Ρωτήθηκε επίσης ποια νέα έμαθε στην Αθήνα για το μείζον πολιτικό και οικονομικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους εταίρους. Οι δηλώσεις του Κ. Μορφίδη έχουν ως εξής: «Το θέμα είναι ότι στη συνάντηση με την υπουργό τουρισμού, συμφωνήσαμε στην ανάγκη του να δοθεί η βίζα των 72 ωρών. Από κει και πέρα τοι θέμα ξεφεύγει από τη δικαιοδοσία της κας Κουντουρά και του υπουργείου τουρισμού, είναι στο υπουργείο εξωτερικών, οπότε η σκέψη μας είναι να κάνουμε μία συνάντηση με τον κ. Χουντή ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν και τι προθέσεις έχει το υπουργείο, ώστε να προωθήσει αυτό το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΕΡ: Ευρισκόμενος στην Αθήνα, στα κέντρο λήψεως των αποφάσεων την Παρασκευή, μάθατε κάποια νέα για την διαπραγμάτευση, για τα πολιτικά; Τι να περιμένουμε;

ΑΠ: «Αυτό που ξέρουμε όλοι, Ότι είναι πολύ σκληρή η διαπραγμάτευση. Ότι οι εταίροι βάζουν καινούριους όρους, συνέχεια. Αλλά εμείς μένουμε σταθεροί σ΄ αυτά που έχουμε πει και σ΄ αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί ως προς τον ελληνικό λαό».

 

 

Διαβάστε επίσης