• 7 Μαΐου 2024,

Αρχίζουν οι συνεντεύξεις στο ΔΗΠΕΘΕ

 Αρχίζουν οι συνεντεύξεις στο ΔΗΠΕΘΕ

Συνεδριάζει πάλι σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, προκειμένου να μπει στην ουσία της διαδικασίας για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση έρχονται στην Καβάλα, συναντώνται και συζητούν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ.

Η διαδικασία θα μοιάζει πολύ με συνέντευξη. Τέσσερεις λοιπόν συνεντεύξεις θα δοθούν σήμερα το απόγευμα, οι υπόλοιπες έξι τη Δευτέρα.

Ένας εκ των υποψηφίων ο κ. Χρήστος Ευθυμίου δε φαίνεται ν΄ αποδέχεται τη διαδικασία των συνεντεύξεων και δε θα συμμετάσχει σε αυτές. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ θα υπάρχουν δύο τουλάχιστον νέα πρόσωπα. Φαίνεται λοιπόν – έτσι αναφέρουν όλες οι πληροφορίες – ότι θα παραστεί ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, αλλά και ο Παύλος Λεμοντζής. Και οι δύο είχανε απουσιάσει από τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. Ο Β. Λιόγκας θα πάρει τη θέση της κας Μέττα, ενώ ο Π. Λεμοντζής θα συμμετάσχει πρώτη φορά, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν είχε κληθεί η αναπληρωματική του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που πάντως δεν αποκλείεται ν΄ αλλάξει μετά τις συνεντεύξεις η ψηφοφορία. Θα ξεχωρίσουν οι τρεις πρώτοι και με νέα ψηφοφορία θα επιλεγεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Σήμερα τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο από τα 11 είναι δύο. Φυσικά του Θοδωρή Γκόνη, που όπως φαίνεται είναι και επιλογή του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και της κας Ελένης Μποζά, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τα ερασιτεχνικά σχήματα της πόλης, καθώς μέσω του Θ. Αμπαζή έχει συνεργαστεί κατ΄ επανάληψη με αυτά.

Πολλοί που δε θέλουν το Θ. Γκόνη φαίνεται να συσπειρώνονται και να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της κας Μποζά, άσχετα εάν αυτή έχει τις προϋποθέσεις για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης. Η Ελένη Μποζά υποστηρίζεται από όσους για κατανοητούς ή ακατανόητους λόγους δε θέλουν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ν΄ αναλάβει ο Θ. Γκόνης.

Το βιογραφικό της κας Μποζά μιλά από μόνο του. Δεν έχει την εμπειρία της θέσης για την οποία κατέθεσε αίτηση, ενώ σε περίοπτη θέση αυτού βρίσκονται οι συνεργασίες που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σκηνοθετώντας δύο παραστάσεις, συμμετέχοντας στα σεμινάρια.

Στο σκεπτικό της αίτησής της σημειώνει εξ αρχής τη συνεργασία της δυόμιση χρόνια με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, συνδέει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το φεστιβάλ Φιλίππων, όπως επίσης και την πολύτιμη και καθοριστική όπως γράφει παρουσία συνεχόμενων εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων με όλα τα επίπεδα της θεατρικής εκπαίδευσης αλλά και τη μετάκληση θεατρικών καλλιτεχνών με σπουδαίο έργο οι οποίοι διατίθενται να αφιερώσουν δωρεάν το χρόνο τους στον τομέα της θεατρικής εκπαίδευσης, εκτός των αθηναϊκών πυλών. Έχει δηλαδή στο μυαλό της κάτι στο οποίο έχει εργασθεί ήδη στην Καβάλα και το οποίο είναι μόνο μία πλευρά των καθηκόντων που ασκεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της πόλης υποστηρίζουν σφοδρά την υποψηφιότητα Μποζά, προσπαθώντας να επηρεάσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται ειδικά η αντιδήμαρχος Θεοδώρα Βαβαλέσκου, η οποία συναισθηματικά μεν βρίσκεται πολύ κοντά στους ερασιτέχνες της πόλης μας συμμετέχοντας άλλωστε και η ίδια αρκετές φορές σε ανάλογες παραστάσεις, από την άλλη όμως ο ρόλος της ως πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα στη διοίκηση του δήμου και στο πλευρό του δημάρχου που της εμπιστεύθηκε την αντιδημαρχία πολιτισμού δεν της αφήνει περιθώρια να καταχραστεί την εμπιστοσύνη αυτή και να εκθέσει τόσο τους συναδέλφους της στο δημοτικό συμβούλιο όσο και τον Κωστή Σιμιτσή πλήττοντάς τον πολιτικά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της θητείας του στο δήμο Καβάλας

Διαβάστε επίσης