• 19 Μαΐου 2024,

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας – Γνωστή στον δήμο η ιστορία της 65χρονης χωρίς ρεύμα

 Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας – Γνωστή στον δήμο η ιστορία της 65χρονης χωρίς ρεύμα

Στο χθεσινό φύλλο της ΠΡΩΙΝΗΣ δημοσιεύθηκε η ιστορία μιας 65χρονης γυναίκας, που διαμένει μόνη στην οδό 7ης Μεραρχίας και από την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχει σύνδεση ρεύματος. Στη ΔΕΗ οφείλει αρκετά χρήματα από λογαριασμούς προηγούμενων μηνών. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το σπίτι της 65χρονης απέμεινε χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε δημοτική υπηρεσία, αναζητείται τρόπος βοήθειας της κυρίας που είναι δικαιούχος του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Λεωνίδας Παππάς γνωρίζει την περίπτωση της 65χρονης γυναίκας, αφού στο παρελθόν και στη διάρκεια της προηγούμενης διακοπής ρεύματος της είχε δοθεί από τον δήμο ειδικό επίδομα, το οποίο είχε καταβάλει ως έναντι του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου και φέτος να εξασφαλισθεί ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο θα πρέπει να λάβει και την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ συμπλήρωσε ότι η κυρία ήταν δικαιούχος προνοιακού επιδόματος το οποίο για κάποιους λόγους κόπηκε.

Η κοινωνική λειτουργός του νομικού προσώπου που την επισκέπτεται ως δικαιούχο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» προσπαθεί να βοηθήσει την κυρία ώστε να λάβει εκ νέου το προνοιακό επίδομα. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε η 65χρονη γυναίκα θα μπορέσει ίσως να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα όμως με τη δυσάρεστη διαπίστωση του κ. Παππά, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη έστω κι αν δεν είναι συνηθισμένη. Το ύψος της οφειλής προς τη ΔΕΗ δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο διότι ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, επομένως η εξόφλησή του δε θα είναι εύκολη. Εάν ωστόσο εξασφαλισθεί κάποιο ποσό ως έναντι, ίσως η ΔΕΗ επανασυνδέσει την παροχή του ρεύματος.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα καταβάλει μεν προσπάθεια από την πλευρά της, αλλά η λύση που θα δοθεί μάλλον προσωρινή θα είναι. Η χρονική συγκυρία και η οικονομική κρίση αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των ατόμων που έχουν την ανάγκη ενός επιδόματος προκειμένου να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Αν και το ταμείο του δήμου Καβάλας δε διαθέτει την παλιά χρηματική ευρωστία του, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί η στήριξη της 65χρονης γυναίκας. Σε ανάλογες περιπτώσεις όμως, σημείωσε ο Λεωνίδας Παππάς, πέραν της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και η τοπική κοινωνία ώστε να δείξει κι εκείνη το ανθρώπινο κι αλληλέγγυο πρόσωπό της.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης