• 19 Μαΐου 2024,

Αστεία πράγματα: Από χθες τα έξοδα για τους πρόσφυγες μειώνονται!

 Αστεία πράγματα: Από χθες τα έξοδα για τους πρόσφυγες μειώνονται!

Κάτω από την πίεση και την κριτική όλων σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τα δεδομένα από χθες άρχισαν να αλλάζουν. Πρώτον τα έξοδα για τους πρόσφυγες μειώνονται, δεύτερον γίνονται γνωστά νέα κριτήρια επιλογής των επαγγελματιών με τους οποίους ο Δήμος συνεργάστηκε για τις γνωστές απευθείας αναθέσεις.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σιμιτσής, Παππάς, Βέρρος, Αγανικόλας έθεσαν το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Κάθε ένας με τον τρόπο του. Διαφάνεια ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος που δήλωσε ότι παραξενεύτηκε από τις προμήθειες 30.000 ευρώ ζαρζαβατικών από συνοικιακό παντοπωλείο. Το έντυπο στα αραβικά δεν μοιράστηκε, συμπλήρωσε. Ο κ. Βαγγέλης Παππάς μετέφερε την δήλωση του κ. Βουδούρη. Ο κ. Βουδούρης είπε στον επικεφαλής της Κ.Α.Π. ότι έκανε δώρο τα ψωμιά που χρησιμοποιούνταν για τους πρόσφυγες. «Αυτό είναι παραμύθι αφού βλέπω προμήθειες και ψωμιών» είπε ο κ. Παππάς που κάλεσε την κ. Τσανάκα να αφήσει τα παιχνιδάκια. Ο Άρης Βέρρος ζήτησε απολογισμό των προμηθειών για να μην ακούγονται διάφορα κι ο Παράσχος Αγανικόλας ρώτησε για το πώς έγινε η επιλογή των προμηθευτών αφού όπως είπε υπάρχει θέμα με τους πολίτες.

Απαντώντας η Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τα ποσά δεν έφθασαν στον προϋπολογισμό που αναφέρονται στις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής! Ως εκ τούτου οι δαπάνες 400.000 ευρώ που επί μέρες αναφέρονταν από την ίδια και συνεργάτες της είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν να μειώνονται. Παραδέχθηκε ότι ενώ εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δαπάνη των 2.500 ευρώ για το έντυπο στην αραβική, το έντυπο δεν εκτυπώθηκε και δεν μοιράστηκε ποτέ. Όσο για την επιλογή των προμηθευτών η κ. Δήμαρχος είπε χθες: «… το είδα σαν μια ευκαιρία να πέσει χρήμα στην Καβάλα», «… πρώτα απευθυνθήκαμε σε αυτούς που λόγω αυστηρών διαδικασιών είχαν αποκλειστεί από τους διαγωνισμούς προμηθειών του Δήμου», «… από το συνοικιακό παντοπωλείο δεν πήραμε μόνο ζαρζαβατικά, ήταν ο παραγγελιοδόχος του Δήμου», «…μοιράσαμε το παιχνίδι, δώσαμε στους πάντες». Λίγο αργότερα ο κ. Καλανταρίδης υποστήριξε ότι όλα έγιναν νόμιμα και τόνισε «… πρώτα συνεργαστήκαμε με αυτούς που είχαν πρόσφατη συνεργασία με τον Δήμο. Μετά το ανοίξαμε».

Διαβάστε επίσης