• 1 Μαΐου 2024,

Αυτοί που δικαιώνουν την Ελλάδα απέχουν απο τα κέντρα απόφασης της Ευρώπης

 Αυτοί που δικαιώνουν την Ελλάδα απέχουν απο τα κέντρα απόφασης της Ευρώπης

Καταλαβαίνετε οτι όταν και η Λαγκάρντ που φαινόταν οτι ήτανε απο αυτές που κατανοούσε περισσότερο απ’ ότι οι υπόλοιποι την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και συχνά – πυκνά ζητούσε απο τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης μια ουσιαστική και οριστική λύση στην κρίση χρέους κάνει λόγο για μήνα του μέλιτος που τελειώνει πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση που και σε αυτή την διαπραγμάτευση μετρά μόνο αντιπάλους και καθόλου συμμάχους.

Οι σύμμαχοι της χώρας μας ώς συνήθως είναι άνθρωποι αξιόλογοι μεν στον τομέα τους που όμως δεν έχουν καμμία σχέση με τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και έτσι οι ευνοϊκές για την Ελλάδα γνώμες και απόψεις του δεν μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις και αποφάσεις.

Η Ελλάδα και σε αυτή την διαπραγμάτευση – εκβιασμό είναι μόνη της.

Τόλμησε ο Σόϊμπλε να υποδείξει προχθές στην Γαλλική κυβέρνηση να αλλάξει να δεν κάνω λάθος πολιτική στο ασφαλιστικό της και μόνο που δεν τον λιντζάρανε οι Γάλλοι που με μια ανακοίνωση στείλανε το μήνυμα στο Βερολίνο.

Οι Γάλλοι δεν δέχονται υποδείξεις απο κανέναν και οτι η Γερμανία είναι εταίρος και οχι αφεντικό για να δείνει εντολές και να κάνει υποδείξεις.

Εμείς που τόσα χρόνια ξεσκιζόμαστε στην κυριολεξία απο τους εκβιασμούς τους, βάζουμε το κεφάλι κάτω και πληρώνουμε τα  χαράτσια τους  λές και πληρώνουμε εμείς για  όλη  την κρίση της Ευρώπης.

Διότι πρόβλημα δημοσινομικό δεν έχει μόνο η Ελλάδα και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες.

Πρόβλημα έχουν και άλλες χώρες που όμως δεν τολμά να αγγίξει κανείς.

Ολοι βαράνε τον εύκολο αντίπαλο που είναι η Ελλάδα και αυτά που δεν μπορούν να επιβάλουν στους άλλους τα επιβάλουν σε εμάς.

Πολλές φορές σκέφτομαι οτι ίσως η Ευρωπαϊκή Ένωση να οφείλει την ένωση της ακόμα και μέχρι σήμερα στην  Ελλάδα και την ελληνική κρίση που αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα για ένα σωρό προβληματικές οικονομίες άλλων χωρών που όμως περνάνε στο απυρόβλητο λόγω του βεληνεκές και του εκτοπίσματος που διαθέτουν ώς χώρες.

Αν δεν υπήρχε η κακόμοιρη η Ελλαδίτσα να πληρώσει το μάρμαρο τι θα γινόταν ;

Θα γινόταν χίλια κομμάτια  η Ελλάδα πολύ απλό.

Τους βολεύει η Ελλάδα να είναι ΄μόνιμα στην πρέσα για να έχουν και να ασχολούνται.

Ποιά άλλη χώρα θα μπορούσε να χρεωθεί όλα αυτά που έχουμε χρεωθεί εμείς μέχρι σήμερα ;

Διότι είναι γνωστό και το γνωρίζουν και οι Ευρωπαίοι οτι η Ελλάδα έχει χρεωθεί εκτός απο τις δικές της αμαρτίες και αμαρτίες άλλων που κρύβονται πίσω απο την Ελλάδα.

Αυτή την πολιτική προσπαθεί να αλλάξει ο Τσίπρας που όμως αντί να κάνει συμμαχίες ανοίγει μέτωπα και κάνει την προσπάθεια αυτή ακόμα πιο δύσκολη.

Η Ελλάδα είναι μόνη και έρημη και σε αυτή την μάχη και κανείς δεν βγαίνει φόρα να την δικαιώσει για την αλήθεια του λόγου της.

Όλοι λένε τα καλύτερα όταν οι κάμερες είναι κλειστές και όταν ανοίγουν μας “βάζουν και χέρι” που καθυστερούμε και δεν υπογράφουμε την συμφωνία που θέλουν οι δανειστές μας για να τελειώνουμε.

Αυτή η ιστορία κάπως θα τελειώσει.

Απο την στιγμή που κάτι ξεκινάει σίγουρα θα τελειώσει κιόλας.

Το ερώτημα είναι τι τέλος θέλουμε να έχει αυτή η κρίση.

Ο Τσίπρας πάντως θα πρέπει να έχει το νού του να μην βάλει την συγκεκριμένη αυτή στιγμή απέναντι και τους Αμερικάνους που έστω και με μια διακριτική ελαφρύτητα ήταν με το μέρος μας όλες τις προηγούμενες αυτές εβδομάδες των διαπραγματεύσεων.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης