Αφορά 47 περιοχές των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου- Υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

 Αφορά 47 περιοχές των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου-  Υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Από την προσεχή Τρίτη 14 Απριλίου μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2015, το εθνικό κτηματολόγιο επανέρχεται στην περιοχή της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για τη νέα διαδικασία υποβολής δηλώσεων. Συμπληρωματική διαδικασία αλλά απαραίτητη για τους ιδιώτες που πρέπει να δηλώσουν τα ακίνητά τους σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη της Καβάλας, στην Ελευθερούπολη και στη Χρυσούπολη, όπου το γραφείο κτηματογράφησης Χρυσουπόλεως σύντομα θ΄ ανακοινωθεί που θα λειτουργήσει. Μία ολόκληρη διαδικασία και μία ολόκληρη εξόρμηση ενημέρωσης γι΄ αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δηλώσεις αρχίζει αυτό το διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες αναφέρει στην εφημερίδα μας, ο Δημήτρης Γκατζιρούλης εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας: «Πρόκειται να ξεκινήσουμε στις 14 Απριλίου, την ερχόμενη Τρίτη του Πάσχα δηλαδή, τη συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης για το υπόλοιπο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Είναι μία διαδικασία η οποία αφορά περίπου 100.000 πολίτες. Συνεπώς πρέπει να τύχει δημοσιότητας και είμαι σίγουρος ότι θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες στη δήλωση των ακινήτων τους που βρίσκονται σε τρεις καλλικρατικούς δήμους. Να τονίσω ότι τώρα η συλλογή δηλώσεων δεν αφορά τη Θάσο, αλλά αφορά τους 47 ΟΤΑ που δεν είχαν κτηματογραφηθεί στο παρελθόν. Συνεπώς αφορά όλους τους ΟΤΑ του Δήμου Παγγαίου και  τους υπόλοιπους του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στο εθνικό κτηματολόγιο τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικά ας πούμε στην Καβάλα μιλάμε για τον Αμυγδαλεώνα (Αμυγδαλεώνας, Σταυρός,  το Ζυγός (Ζυγός, Νέο Ζυγός),  τις Κορυφές, το Κρυονέρι, Λημνιά (Βουνοχώρι, Λιμνιά, Λυκόστομο), Καρβάλη (Ν. Καρβάλη, Λεύκη, Άνω Λεύκη), Παλιά Καβάλα, το Πολύνερο (Πολύνερο, Κρανοχώρι),  το Χαλκερό. Για το Δήμο Νέστου έχουμε τον Άγιο Κοσμά (Άγιος Κοσμάς, Σκοπός), το Γέροντα, τη Γραβούνα, το Διπόταμο, το Δύσβατο (Δύσβατο, Στεγνό),  το Ελαφοχώρι, το Ερατεινό, τη Ζαρκαδιά (Ζαρκαδιά, Εκάλη), τη Λεκάνη, το Κεχρόκαμπο, το Μακρυχώρι (Μακρυχώρι, Κρυονέρι – Ακροράχη, Πλατανιά, Νικητές), την Πέρνη, την Πετροπηγή, τον Πλαταμώνα, το Ποντολίβαδο (Ποντολίβαδο, Άνω Ποντολίβαδο, Νέα Κώμη), την ίδια την πόλη της Χρυσούπολης, το Χρυσοχώρι. Η πόλη της Ελευθερούπολης και αυτή της Καβάλας, έχουνε κτηματογραφηθεί κατά το παρελθόν.

Εμείς θεωρήσαμε σωστό ν΄ ανοίξουμε γραφείο μές στη Χρυσούπολη, είναι ένα κέντρο στο οποίο πάνε πολλοί πολίτες της εκεί περιοχής.

Στο Δήμο Παγγαίου πρόκειται να κτηματογραφηθούν Ακροπόταμος, Αμισιανά, Αντιφίλιπποι, Αυλή, Δωμάτια, Ελαιοχώρι, Κηπιά, Κοκκινόχωμα, Μελισσοκομείο, (Μελισσοκομείο, Πυργοχώρι), Μεσιά, (Μεσιά, Μέλισσα), Μεσορόπη, Μουσθένη, Μυρτόφυτο, Ορφανού (Ορφάνι, Οφρύνιο, Παραλία Οφρυνίου – Τούζλα, Κάρυανη, Γαληψός), Παγγαίο (Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιος Χριστόφορος),  Παλαιοχώρι, Πλατανότοπος, Ποδοχώρι (Ποδοχώρι, Κοκκινοχώρι), Σιδηροχώρι (Σιδηροχώρι, Δημαράς, Καραβαγγέλης, Μεσότοπος), Φωλεά, Χρυσόκαστρο. Η εξυπηρέτηση των πολιτών εκεί θα γίνεται από το γραφείο κτηματογράφησης που θα λειτουργεί στην Ελευθερούπολη.

Έχουνε ανοίξει δύο γραφείο κτηματογράφησης. Ένα στην Καβάλα, είναι Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 2, δίπλα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με το 2510 220100. Το δε γραφείο της Ελευθερούπολης έχει ανοίξει απέναντι από το Ταχυδρομείο, στην οδό Δημάδη 7. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούνε στο 25920 21000.

Επίσης έχουμε φροντίσει και έχουμε μία γραμμή με αστική μόνο χρέωση το 801-11-ΚΤΗΜΑ, το 801 – 11- 58462 δηλαδή στο οποίο οι πολίτες μπορούν να παίρνουν να ενημερώνονται και να προετοιμάζονται για τη συλλογή των δηλώσεων και να ρωτούν ότι πληροφορία θέλουν. Σε κάθε περίπτωση οι συμπολίτες και οι διάφοροι επαγγελματίες που θέλουνε να ενημερωθούν ηλεκτρονικά μπορούν να μπαίνουν στο www.e-ktima.gr που είναι η σελίδα που έχει κάνει η κοινοπραξία μας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης