• 18 Μαΐου 2024,

Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και πολιτισμό

 Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και πολιτισμό

Το απόγευμα του Σαββάτου στους χώρους του περιφερειακού επιμορφωτικού κέντρου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του συλλόγου καθηγητών γαλλικής γλώσσας Καβάλας – Δράμας και Ξάνθης. Τίτλος της εκδήλωσης: αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και το γαλλικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄, και Στ.. τάξης δημοτικού,  Δηλαδή σε παιδιά 9 έως 12 ετών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στη γαλλική γλώσσα, στο γαλλικό πολιτισμό. Το υλοποιεί η Γαλλίδα καθηγήτρια γαλλικών, ήρθε γι αυτό το λόγο στην Καβάλα από τη Γαλλία. Παράλληλα πραγματοποιείται και μια ακόμη πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου. Ένα εργαστήριο δηλαδή που απευθύνεται σε ενήλικες. Το Σάββατο εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή στη εφημερίδα μας, η κα Σιώτη, που είπε τα εξής: «Είναι ένα πρόγραμμα αφύπνισης στη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό. Απευθύνεται σε παιδάκια Δ΄, Ε΄, Στ΄ δημοτικού. Ο σκοπός μας είναι να γνωρίσουν, ν΄ ακούσουν τη γαλλική γλώσσα, ν΄ ακούσουν για τον πολιτισμό πράγματα και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή, είναι ατελιέ, μαθαίνουνε μικρά πράγματα, δεν χρειάζεται να έχουνε προετοιμασία, δεν χρειάζεται να διαβάζουνε στο σπίτι. Είναι επτά ατελιέ ανεξαρτήτως πνευματικών ικανοτήτων. Το ένα μεν προϋποθέτει το άλλο κι ευελπιστούμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά σ΄ αυτό που λέμε γαλλική γλώσσα, γαλλικός πολιτισμός».

ΕΡ: Ποιος ανέλαβε να βάλει τα παιδιά σ΄ αυτόν τον κόσμο της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού;

ΑΠ: «Γι΄ αυτό το εξάμηνο ο σύλλογος μας συνεργάζεται με μία Γαλλίδα καθηγήτρια γαλλικών, την έχουμε προσκαλέσει, ακριβώς για να εμψυχώσει το εργαστήριο αφύπνισης για τα παιδιά, αλλά ακόμα κι ένα εργαστήριο που κάνουμε κι απευθυνόμαστε στους ενήλικες».

Διαβάστε επίσης