• 18 Μαΐου 2024,

Βαγγέλης Παππάς: «Όταν η κοινωνία απαιτεί, δεν υπάρχουν εμπόδια»»

 Βαγγέλης Παππάς: «Όταν η κοινωνία απαιτεί, δεν υπάρχουν εμπόδια»»

Τις δράσεις του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» οι οποίες αφορούν στην χερσόνησο της Παναγίας, ανέλυσε σε ανοιχτή ομιλία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς στη συνοικία.
Τόνισε πως η ίδια εικόνα εγκατάλειψης -όπως σε όλο το δήμο- κυριαρχεί και σε αυτή την συνοικία «και καλό είναι ο Σύλλογος να το λέει ανοιχτά κι όχι να κρύβει τα προβλήματα». Σημείωσε εξάλλου ότι οι οποίες δράσεις γίνουν στην συνοικία αφορούν εκτός από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την στήριξη της τουριστικής πρότασης που καταθέτει ο συνδυασμός.
Χαρακτήρισε ως «προφάσεις εν αμαρτίαις» τις δικαιολογίες για μη λειτουργία ανελκυστήρα προς την παλιά πόλη μέχρι σήμερα, μιλώντας για πλήρη ανικανότητα της δημοτικής Αρχής: «όταν η κοινωνία απαιτεί κάτι για την πρόοδό της, δεν υπάρχουν εμπόδια», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Με το Αστικό ΚΤΕΛ
Εξάλλου, τα κυκλοφοριακά θέματα της Παναγίας μαζί με αυτά που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη πόλη, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο κ. Παππάς και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα σύνδεσης με αστική συγκοινωνία για το Παληό κάτι που ζητούν επίμονα εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι, ενώ έγινε λόγος για ορθολογική συνεργασία με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.

Βαγγέλης Παππάς:
«Καμία κοινωνική δομή ή κοινωφελής υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη»

«Καμία κοινωνική δομή ή κοινωφελής υπηρεσία δεν θα επιτραπεί να περάσει στα χέρια ιδιώτη. Θα αγωνιστούμε να το ανατρέψουμε ακόμη κι αν επιβληθεί από την κεντρική διοίκηση». Τη δέσμευσή του αυτή μετέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», των Σχολικών Φυλάκων καθώς και το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας.
«Λέμε όχι στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς με μισθούς εξαθλίωσης και αβεβαιότητα για το αύριο, να είναι συνέχεια με το μαχαίρι στο λαιμό. Ο δήμος έμπρακτα θα δίνει τη βοήθειά του και δεν θα περιορίζεται σε λόγια», τόνισε ο κ. Παππάς και δεσμεύθηκε για στήριξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.
Στους σχολικούς φύλακες απηύθυνε το ερώτημα αν είναι διατεθειμένοι να λύσουν το πρόβλημα αγωνιστικά με το δήμο και την κοινωνία δίπλα τους, ένα θέμα που έπρεπε να είχε ήδη λυθεί πριν φτάσουν οι απολύσεις στα χέρια τους, ενώ δεσμεύτηκε ότι ως διοίκηση του δήμου δεν θα ασκήσει έφεση στο θέμα τους.
Στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» με προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας, στις δημοτικές εγκαταστάσεις του γκαράζ επανέλαβε πως τα δίμηνα και τα πεντάμηνα δεν αποτελούν λύση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ξεκαθάρισε πως υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα, η ύδρευση – αποχέτευση και οι κοινωνικές δομές πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του δήμου και παράλληλα να βρεθούν τρόποι για ενίσχυση σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, για να απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών οι δημότες.
Οι εργαζόμενοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως μεταξύ άλλων οι υποδομές υγιεινής στον ίδιο χώρο καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους το μη πλύσιμο των κάδων λόγω έλλειψης ειδικού χειριστή για το πλυστικό μηχάνημα.

Σήμερα η κεντρική ομιλία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική ομιλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 16 Μαΐου στις 20.30
στην κεντρική πλατεία της Καβάλας
Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο.

 

Διαβάστε επίσης