• 7 Μαΐου 2024,

Βαρύ κλίμα κι έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας

 Βαρύ κλίμα κι έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας

 

Ο δημοτικός σύμβουλος –μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας- Νίκος Μουρτασάγας δήλωσε χθες στην Πρωινή με λίγα και συγκεκριμένα λόγια το εξής: «Στηρίζουμε τους 3 βουλευτές της Καβάλας, όπως επίσης όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Η ψυχολογική πίεση που δέχονται είναι τρομερή». Με αυτόν τον τρόπο μετέφερε το κλίμα που υπάρχει στην τοπική οργάνωση, ίδιο με αυτό στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Η Αλεξάνδρα Τσανάκα απέφυγε χθες τις δηλώσεις: «Δεν είναι κατάλληλη η ώρα» είπε. Με δικό της αίτημα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στη Βουλή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα γίνει συνέλευση στον ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Καβάλας. Αν μέχρι τότε βρίσκονται στην πόλη, θα παραστούν στη συνέλευση οι 3 βουλευτές.

Ταυτόχρονα βουλευτές και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλη την ημέρα χθες μπροστά στη τηλεόραση για να μάθουν τα νέα των Βρυξελών. Ο Ηλίας Ιωαννίδης και η Αλεξάνδρα Τσανάκα μπορεί να ψήφισαν την εξουσιοδότηση που ζήτησε η Κυβέρνηση στη ψηφοφορία στη Βουλή, υπέγραψαν ωστόσο μαζί με άλλους βουλευτές το ακόλουθο κείμενο:  Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογραφούσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους Θεσμούς στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας να ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Αυτή η πρόταση στην οποία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσει στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει δυσοίωνο το μέλλον της χώρας. Γι αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την «κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις «πρόταση» προς τους Θεσμούς και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή η τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.

Ολοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκείμενου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση. Το δικό μας «ναι» που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό κίνημα να μην περάσουν το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα και βαθιά διαγραφής χρέους.

Διαβάστε επίσης