Βασίλης Ξουλόγης:«Δεν έχω να κρύψω και να φοβηθώ τίποτα!»

 Βασίλης Ξουλόγης:«Δεν έχω να κρύψω και να φοβηθώ τίποτα!»

Στην αντεπίθεση πέρασε  ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης σχετικά με τα όσα του καταλογίζουν οι αντίπαλοί του από τους οποίους μάλιστα ξεχώρισε ως βασικό υπεύθυνο τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Ελευθερών, Χαράλαμπο Χρυσανίδη, σήμερα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου. Ο κ. Ξουλόγης μίλησε συγκεκριμένα εξηγώντας τι έχει συμβεί για την υπόθεση στην οποία θα είναι κατηγορούμενος τον Ιούνιο, δήλωση του 2010 της περιουσιακής του κατάστασης, η οποία όπως είπε κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Προκάλεσε ταυτόχρονα τους αντιπάλους του, με πρώτο και καλύτερο το Χ. Χρυσανίδη, να κάνουν ότι έκανε από καιρό τώρα και ο ίδιος. Δηλαδή να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», οι οποίες θα πρέπει να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου.

Την ώρα αυτής της δήλωσης του κ. Ξουλόγη, η χθεσινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου απευθύνθηκε στο γραμματέα του Δήμου και μπροστά στους δημοσιογράφους ζήτησε ν΄ αποσταλεί σχετική επιστολή προς τον εισαγγελέα εφόσον οι αντίπαλοί του που είναι όλοι τους υποχρεωμένοι να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες, δεν στείλουν αντίγραφο της δήλωσής που έχουν καταθέσει στην αρμόδια αρχή, στο δήμο για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου.

Ο Β. Ξουλόγης από την αρχή μέχρι το τέλος της συνέντευξης τύπου επέμενε ότι δεν έχει να κρύψει και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Μιλησε για πόλεμο λάσπης, τον οποίο δεν ξεκίνησε ο ίδιος, κι όπως είπε αυτός που μπαίνει μπροστά ξεπερνώντας ακόμη και τον υποψήφιο δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, είναι ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερών, Χ. Χρυσανίδης. Ειδικότερα ο Β. Ξουλόγης τόνισε ότι δημοσιεύματα εφημερίδων την προηγούμενη εβδομάδα, με εις βάρος του κείμενα, μοιράσθηκαν πόρτα – πόρτα σε χωριά του Δήμου Παγγαίου. Είπε λοιπόν για το θέμα της δήλωσης πόθεν έσχες: «Με ξέρουν όλοι, τρία χρόνια τώρα, που είμαι δήμαρχος Παγγαίου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν. Ο Χρυσανίδης προκαλεί ότι συμβαίνει ως πολιτικός μέντορας του Φ. Αναστασιάδη. Καλώ τον κ. Αναστασιάδη να φύγει γρήγορα από κοντά του, γιατί είναι επικίνδυνος. Αναρωτιέμαι κι εγώ, πως ειδικά οι δημοσιογράφοι που έγραψαν ότι παραπέμπομαι να δικασθώ τον Ιούνιο, δεν έψαξαν και δεν είδαν το λόγο για τον οποίο κατηγορούμαι. Ο λόγος είναι ότι άργησα το 2010, να καταθέσω τη δήλωση πόθεν έσχες, η οποία τελικά κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε σπίτια αγόρασα, ούτε άλλαξε η περιουσιακή μου κατάσταση. Όλα είναι αναρτημένα από το 2009 στο σάιτ του Δήμου. Γιατί δεν κάνουν κι αυτοί το ίδιο; Άρα αυτοί έχουν να κρύψουν πράγματα από τους πολίτες. Διαφορετικά θα πρέπει αύριο το πρωί να φέρουν τα αντίγραφα των δηλώσεών τους για να αναρτηθούν όπως κι οι δικές μου δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου. Το οφείλουν να το κάνουν άλλωστε εκ του νόμου. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν είμαι στη λίστα των 75 δημάρχων που τους ερευνά η δικαιοσύνη. Τώρα πια οφείλουν να μου ζητήσουν συγγνώμη».

Ο Β. Ξουλόγης είπε ότι όλα αυτά, ο σε βάρος του πόλεμος, γίνονται επειδή οι αντίπαλοι δεν μπορούν ακόμη και να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Γι΄ αυτό – είπε – φούντωσε το μίσος τους εναντίον μου. Κάλεσε δε το Φ. Αναστασιάδη και τους αντιπάλους του γενικότερα, να πουν τι θα κάνουν για τον τόπο και να μην συνεχίσουν να ρίχνουν λάσπη.

Ο δήμαρχος Παγγαίου επικέντρωσε τα πυρά του στον Χαράλαμπο Χρυσανίδη, μνημονεύοντας γεγονότα από το παρελθόν. Είπε συγκεκριμένα ότι αγόρασε τα σιλό στην είσοδο της Ν. Περάμου, αφού προηγουμένως δεν πάρθηκε σχετική απόφαση αγοράς από τον Δήμο Ελευθερών. Είπε – αρκετά αόριστα ωστόσο – ότι στο τέλος του 2010 κόπηκαν τιμολόγια 50.000 ευρώ στο Δήμο Ελευθερών, με άλλο όνομα, εννοώντας πάντως ότι από τα τιμολόγια αυτά επωφελήθηκε ο τότε δήμαρχος του τότε δήμου Ελευθερών. Κατηγόρησε το Χ. Χρυσανίδη ότι αγόρασε στην περιοχή της Ν. Περάμου ακίνητα από ανθρώπους που πτώχευσαν και ήταν σε ανάγκη. Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο κ. Ξουλόγης είπε: «Εγώ μιλώ με πραγματικά γεγονότα. Αν συνεχίσουν έχουμε να πούμε κι άλλα σε αυτή την περίπτωση. Πολιτικά μπορούμε ν΄ αντιμετωπίσουμε και τη λάσπη».

Όσο για το Γιάννη Φιλόσογλου τον κάλεσε να θυμηθεί την παροιμία του λαού, σύμφωνα με την οποία «στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί».

Σε ερώτηση αν αληθεύουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκε αυξημένη ποσότητα αρσενικού στο νερό της Ελευθερούπολης, ο Β. Ξουλόγης απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία, λόγω των φημών έγιναν κι άλλες μετρήσεις από την ΔΕΥΑ Παγγαίου – είπε – που όλες έδειξαν ότι το αρσενικό στο νερό της Ελευθερούπολης, είναι κάτω από το όριο 10.

Για τα έργα με βάσει νεότερα περί των θεμάτων αυτών ο κ. Ξουλόγης μίλησε στο πρώτο μέρος της συνέντευξης τύπου. Είπε ότι μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, καθαρίστηκαν οι δρόμοι όπου εκεί υπήρξαν προβλήματα κατολισθήσεων, δρόμοι προς μοναστήρια της περιοχής Παγγαίου, λύθηκαν προβλήματα στον πρώην δήμο Ελευθερών, αλλά ακόμη υπάρχει το πρόβλημα των πλημμυρισμένων τεναγών των Φιλιππων.

Η περιφέρεια έχει προμελέτη. Ελπίζω σύντομα να αρχίσει το έργο για την οριστική λύση του πλημμυρικού φαινομένου στα τενάγη, είπε ο Β. Ξουλόγης.

Ανακοίνωσε χθες ότι το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ), δέχτηκε την πρόταση του Δήμου Παγγαίου, και έτσι όρισε δέκα θέσεις αναψυκτηρίων που θα δημοπρατηθούν μετά από σχετική συζήτηση κι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης