• 20 Απριλίου 2024,

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε η ΠΝΟΗ

 Γενική συνέλευση πραγματοποίησε η ΠΝΟΗ

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες ο σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια ΠΝΟΗ, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη ενημερώθηκαν για τις επιτυχημένες δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά την περσινή χρονιά. Τα μέλη ενημερώθηκαν επίσης για τον προγραμματισμό των δράσεων της νέας χρονιάς. Ειδικότερα, ο σύλλογος φέτος θα προσπαθήσει να αναπτύξει το πρόγραμμα «Οικογενειακή συμπαράσταση» και το πρόγραμμα των έξι κοινωνικών δράσεων, το οποίο και θα προωθήσει η ΠΝΟΗ ως φορέας διαχείρισης.

Την έγκριση συμμετοχής της ΠΝΟΗΣ αναμένει η διοίκηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου να βοηθηθούν 25 νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών ώστε να εξασφαλίσουν εργασία επί διετία, ενώ θα ωφεληθούν και 2.000 οικογένειες του δήμου Καβάλας.

Σε επίπεδο κοινωνικής παραγωγικότητας, το 2012 ήταν μια θετική χρονιά για τον σύλλογο, αφού βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης και προσέφερε έσοδα σε αρκετούς άνεργους καβαλιώτες. Δύσκολο προοιωνίζεται το 2013 αλλά τα μέλη του συλλόγου καλούνται να το διαχειριστούν, αφού αυτό είναι πια μονόδρομος. Οι δράσεις της ΠΝΟΗΣ στηρίζονται από εθελοντές, οι οποίοι μπορεί να αυξάνονται σταδιακά, αλλά ταυτόχρονα καλούνται να διαχειριστούν δύσκολα κοινωνικά θέματα. Το πλέον ευχάριστο κι ενθαρρυντικό όμως είναι η συμμετοχή νεαρών ανθρώπων που επιθυμούν να στηρίξουν τη δράση του συλλόγου με την εθελοντική τους προσφορά.

 

Διαβάστε επίσης