• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννης Ταουσιάνης στους 93,7: « Θα διεκδικήσουμε μια θέση, όσο το δυνατόν ψηλότερα»

 Γιάννης Ταουσιάνης στους 93,7: « Θα διεκδικήσουμε μια θέση, όσο το δυνατόν ψηλότερα»

Χθες το πρωί, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ο νέος προπονητής του ΑΟΚ, Γιάννης Ταουσιάνης.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την Καβάλα, ως ποδοσφαιριστής του Ατσαλένιου(Γ` Εθνική), με προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη και στη συνέχεια ως μέλος του προπονητικού τιμ του Αστέρα Τρίπολης, στη Σουπερ Λιγκ, όταν ο ΑΟΚ κέρδισε με 1-0 στο «Ανθή Καραγιάννη».

Η συνέντευξη του, αναλυτικά.

*Για το ματς με τον Εθνικό Αγιονερίου: « Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα του β` μέρους. Εκεί που βγάλαμε ενέργεια και διάθεση, να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Το παιχνίδι ήταν εξ αρχής δύσκολο, αφού παίζαμε με μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωση της. Έγινε ακόμη πιο δύσκολο, με το γκολ που δεχθήκαμε.  Από εκεί και πέρα στο β` μέρος παρουσιάσαμε τα στοιχεία που θέλω να βλέπω. Πατήσαμε περιοχή, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και ήμασταν πολύ κοντά στο να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή, που δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εντάξει υπάρχουν λεπτομέρειες που έχουν στοιχίσει την ομάδα, κάποιους βαθμούς.  Υπήρχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και γι` αυτό η ομάδα έχασε έδαφος. Εχει πολλές δυνατότητες η ομάδα και το είπα αυτό στα παιδιά, από το προηγούμενο παιχνίδι που είχα παρακολουθήσει. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και τεχνικές ικανότητες. Με το Αγιονέρι «πετάξαμε» το πρώτο μισό του Α` μέρους. Ήδη είχαμε αρχίσει να ισορροπούμε το παιχνίδι. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, ήδη είχαμε αρχίσει να ισορροπούμε. Είχαμε άλλα 45 λεπτά, να αντιδράσουμε. Αυτό που έπρεπε να γίνει στο β` μέρος, έγινε, αλλά συμβαίνει πολλές φορές να μην έρχονται όλα έτσι όπως τα θέλεις. Η εικόνα μας, άλλαξε κατά πολύ, στο β` μέρος. Πήραμε εμείς τον έλεγχο του παιχνιδιού, εμείς ήμασταν αυτοί που δείχναμε απειλητικοί. Φτάσαμε στην ισοφάριση και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς δε μπορέσαμε τη νίκη».

*Για το αν θεωρεί ότι στην ομάδα πρέπει να λυθούν κάποια θέματα, βάση της βαθμολογικής θέσης που κατέχει: « Η ομάδα αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, βάση του αρχικού σχεδιασμού που είχε γίνει , το καλοκαίρι. Προβλήματα στην επιθετική γραμμή, όπου λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, με ποιότητα. Απ` αυτούς οι άνθρωποι της ομάδας περιμένανε πολλά πράγματα, όπως ο Καζάκης, ο Μπρατσιάνι και ο Λίτσκας.  Ακόμη και ο Χάρης Παππάς, είχε πολλές ατυχίες στη διάρκεια. Αμέσως παρουσιάστηκαν κάποια εμπόδια. Από εκεί και πέρα βαθμολογικά η ομάδα, δε βρίσκεται εκεί που περίμεναν οι άνθρωποι. Το πλάνο και  η φιλοσοφία που συζητήσαμε με τους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής που παρεμπιπτόντως μου αφήσανε πολύ θετική εντύπωση για το πώς σκέφτονται για το ποδόσφαιρο αλλά και για το όραμα που έχουν για την Καβάλα, όλοι συμφωνήσαμε ότι η ομάδα δεν είναι γι` αυτές τις κατηγορίες. Είναι δεδομένο και όλοι μας θέλουμε να τη δούμε, εκεί που τη γνωρίσαμε αλλά και εκεί που αξίζει να είναι. Μέσα από αυτή τη συνεργασία που δεν έχει μόνο βραχυπρόθεσμα όρια αλλά και μακροπρόθεσμα, μέλημα μας για φέτος είναι να διεκδικήσουμε με όσες πιθανότητες έχουμε, να δούμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί, στη βαθμολογική κατάταξη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και τι ανακατατάξεις γίνονται κάθε χρόνο στις κατηγορίες. Οπότε μέσα από αυτή τη διαδικασία πρέπει καθημερινά να δουλεύουμε, για να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, υπάρχει ένας συντελεστής δυσκολίας, αφού κάποιες ομάδες έχουν σημαντική βαθμολογική διαφορά από μας.  Εννοώ τη Δόξα και το Νέστο. Υπάρχουν πάντως 11 παιχνίδια που είναι μεγάλος αριθμός για να καταφέρεις πράγματα. Είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο δε σταματάς. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες.  Παράλληλα γνωρίζοντας την ομάδα μέσα σε αυτούς τους 2,5 μήνες  στο πρωτάθλημα, θα δούμε και θα κρίνουμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα. Σε οργανωτικά και αγωνιστικά, προκειμένου να ψηλώσουμε τον πήχη. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για υψηλότερους στόχους.

*Για το να είναι ικανοποιημένος για το ρόστερ που έχει στα χέρια του: « Το ρόστερ της ομάδας, αν δεν είχε τις ατυχίες με τους τραυματισμούς, θα ήταν αρκετό για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε, φέτος. Από εκεί και πέρα και όπως είναι τώρα η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις για να παρουσιάσει στο γήπεδο αυτά που χρειάζονται για κάτι καλύτερο, στη βαθμολογία».

*Για τις που προέκυψαν από το ματς με το Αγιονέρι: « Ο Τάσος Δέντσας συμπλήρωσε 4 κίτρινες.  Από εκεί και πέρα, περιμένουμε επιστροφές. Ο Σταματόπουλος και ο Παληγεώργος, εντάσσονται κανονικά με την ομάδα, αυτή την εβδομάδα. Έχουμε οπότε δυο επιστροφές και αυτό είναι ευχάριστο».

*Για το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους του ΑΟΚ: « Στη συνείδηση του κόσμου αλλά και στη δικιά μου, η Καβάλα είναι για να βρίσκεται εκεί που την έχουμε συνηθίσει η εκεί που την έχουμε ζήσει. Αυτός είναι ο σκοπός και των ανθρώπων που έχουν εμπλακεί, σε διοικητικό επίπεδο. Θέλω να δω επιτυχίες, να παρουσιάσουμε ομάδα που να μας ευχαριστεί.  Να παρουσιάσουμε ομάδα που θα μπορεί να ζεστάνει τον κόσμο, που θα βάζει στο πρόγραμμα του, την Κυριακή, να έρχεται στο γήπεδο, να δει αυτή την ομάδα. Είναι ένα από τα οράματα των ανθρώπων που είναι εδώ και από τα δικά μου οράματα. Γι` αυτό ήρθα στην Καβάλα. Κατανοώ τον κόσμο που θέλει να βλέπει μια ομάδα, όπου θα τη χαίρεται και θα είναι υπερήφανος. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν στο Κιλκίς και χειροκρότησαν την ομάδα, στο τέλος, για την προσπάθεια που έκανε».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης