• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννης Ταουσιάνης: « Στόχος να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κακή παρένθεση με Λαγκαδά»

 Γιάννης Ταουσιάνης: « Στόχος να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κακή παρένθεση με Λαγκαδά»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο προπονητής του ΑΟΚ, Γιάννης Ταουσιάνης στα γραφεία του Ερασιτέχνη. Μίλησε για το ματς του Σαββάτου με το Νέστο, για αυτό που πέρασε με το Λαγκαδά αλλά και γενικά για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει, έχοντας δυο εβδομάδες στη θέση του προπονητή, μέσα στον ΑΟΚ.

Αναλυτικά.

*Η αρχική του τοποθέτηση: « Το μυαλό μας, είναι στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας αλλά θα κάνω μια μικρή αναφορά σε αυτό που πέρασε. Ολοι καταλάβαμε το πόσο κακοί ήμασταν. Βρεθήκαμε σε μια κακή μέρα. Είπα στα παιδιά, ότι αυτό έπρεπε να ξεχαστεί γρήγορα. Ηταν μια άσχημη παρένθεση, όπου πρέπει να την  κρατήσουμε σε επίπεδο παραδειγματισμού. Υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, τέτοιες μέρες και πρέπει να ξέρουμε πως θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Να δούμε τη συγκέντρωση μας. Είμαι σίγουρος ότι δε θα ξαναδούμε την ομάδα, σε αυτή την κακή παρένθεση».

*Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για την ομάδα, στις δυο εβδομάδες που είναι στη θέση του προπονητή: « Στο οργανωτικό είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Υψηλότερο από την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, τις συνθήκες και τις παροχές που έχουμε για να δουλέψουμε. Δε θυμίζει τίποτα Γ` Εθνική αλλά κάτι διαφορετικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, δε θα αναφερθώ στις γνωστές απουσίες λόγω των τραυματισμών που πλέον η ομάδα έχει μάθει να ζει με αυτό αλλά και τις συνέπειες που έχουν φέρει.  Εχουμε συνειδητοποιήσει  ότι κάποια παιδιά, έχουν έλλειψη φρεσκάδας, σωματική και πνευματική. Αυτές είναι αντικειμενικές δυσκολίες, στη δουλειά μας. Κάποια παιδιά έχουν 12-13 συνεχόμενα 90λεπτα. Μάλιστα μερικά από αυτά τα παιδιά, στο προγραμματισμό που έκανε η ομάδα, δεν ήταν στα πλάνα να τραβήξουν το μεγαλύτερο βάρος της χρονιάς. Θα δώσουμε σε αυτά τα παιδιά, κάποια φρεσκάδα, σωματική και πνευματική. Από την άλλη έχουμε την απαίτηση όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα της Καβάλας και στο ρόστερ, να πιέζουμε παραπάνω τους εαυτού μας για να μπορούμε να είμαστε άξιοι εκπρόσωποι, αυτής της ομάδας. Τα ευχάριστα είναι ότι ο Λίτσκας και ο Μπρατσιάνι, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό. Λόγω της εμβόλιμης αυτά τα παιδιά θα χάσουν μια αγωνιστική, την οποία θα προλαβαίνανε. Η επιστροφή τους θα είναι μετά το ματς με την Κοζάνη, αφού έχουμε ρεπό με τον Εθνικό Σερρών. Μετά το  ρεπό η ομάδα θα εμφανιστεί μ` ένα διαφορετικό πρόσωπο, όσον αφορά την πληρότητα της και τη δυνατότητα επιλογών που θα έχει. Προληπτικά ο Χάρης ο Παππάς, δεν έκανε προπόνηση αυτές τις μέρες, για μια ενόχληση στον προσαγωγό αλλά από σήμερα(χθες) μπαίνει κανονικά και υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου».

*Για το παιχνίδι με το Νέστο: « Αμέσως μετά από μια κακή εμφάνιση, όλοι σκεφτόμαστε πότε θα έρθει το επόμενο παιχνίδι. Δεν σας κρύβω, ότι όταν υπάρχουν τέτοιες εμφανίσεις το μυαλό του ποδοσφαιριστή, είναι να παίξει ακόμη και την επόμενη μέρα. Βλέπω στα παιδιά ότι υπάρχει συνειδητοποίηση για το τι έγινε. Καθημερινά στις προπονήσεις, υπάρχει συγκέντρωση πάνω στο αγωνιστικό πλάνο που έχουμε γι` αυτό το παιχνίδι. Κύριος στόχος αυτή τη φορά είναι να φύγουμε από το γήπεδο ευχαριστημένοι ο καθένας με το τι έδωσε και τι έκανε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, σίγουρα θα έχουμε καταφέρει κάτι καλό.  Επιστρέφει ο Δέντσας και θα απουσιάσουν ο Μπάτζιος και ο Ασημάκης, λόγω τιμωριών. Αυτόματα καταλαβαίνεται ότι θα διαφοροποιηθεί η προηγούμενη ενδεκάδα σε κάποια πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ανάλογα με την τακτική και το σχηματισμό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα ο Νέστος, έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Αυτό το αποδεικνύει  η πορεία που έχει στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε τα δυνατά της , σημεία. Επίσης και κάποια σημεία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε εμείς σε αυτό το παιχνίδι.  Σίγουρα κάτι θα ετοιμάσουμε. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Δεν ήταν τόσο καλό το γήπεδο, στο ματς με τη Δόξα.  Ο στόχος υπάρχει πάντα σ` ένα παιχνίδι. Πρέπει να κερδίζεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από έναν προπονητή και έναν ποδοσφαιριστή από το να κερδίζει και να είναι χαρούμενος το βράδυ. Η προετοιμασία που γίνεται όλη την εβδομάδα, έχει ως στόχο να φεύγουμε νικητές, από ένα παιχνίδι»,

*Για το ματς με τον Λαγκαδά: « Σαφώς ήμασταν όλοι στενοχωρημένοι, μετά το παιχνίδι με το Λαγκαδά. Δεν τρέξαμε σωστά , δεν τρέξαμε συγκεντρωμένα. Όταν δεν υπάρχει συγκέντρωση και ο αντίπαλος παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, έρχεται η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αλλάζει η ψυχολογία. Λογικό ήταν να υπάρχουν γκρίνιες και λίγες ήταν. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει πάντοτε νίκες και αποτελέσματα. Ποιος δε τα θέλει; Μεγαλύτερη ικανοποίηση δε θα υπάρχει για μας, αν τελειώνοντας ένα παιχνίδι, ακούσουμε το χειροκρότημα του κόσμου. Το όραμα της διοίκησης είναι να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο με διάθεση και να φεύγει με διάθεση».

Τ. Π

Διαβάστε επίσης