• 16 Απριλίου 2024,

Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Δεν αλλάζει η άποψη μου, είναι μια περήφανη χρονιά»

 Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Δεν αλλάζει η άποψη μου, είναι μια περήφανη χρονιά»

Μιλώντας στους 93, 7 ο Γιάννης Τζήμας αναφέρθηκε στην τελευταία φάση που έκρινε το ματς στην Αμαλιάδα. Τόνισε ότι πάλι θα ζητούσε από τους παίκτες του, να κάνουν τα ίδια πράγματα.
Ο Θεσσαλός προπονητής μίλησε και για την επόμενη μέρα, δείχνοντας διάθεση να παραμείνει στον πάγκο της Ενωσης, ενώ έχει διετές συμφωνία με τον πρόεδρο Κώστα Παπακωνσταντίνου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του.
Ερώτηση: Που μπορούμε να εστιάσουμε τους λόγους που η Ενωση, έφτασε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό;
Απάντηση: Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι, μπροστά σ` ένα φανατισμένο κοινό. Είναι λογικό, αφού για πρώτη φορά ήθελαν να βγουν στην Α1. Παρόλο τις δύσκολες συνθήκες, ότι είχαμε σχεδιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι, πήγε τέλεια στο μεγαλύτερο διάστημα.
Μια ομάδα που πετυχαίνει στην έδρα της πάνω από 80 πόντους, τους κατεβάσαμε στους 58. Πριν το τρίποντο είχαμε δεχθεί 55 πόντους. Είναι απόλυτη επιτυχία που τους κατεβάσαμε 25 πόντους κάτω από το μέσο όρο. Αυτό που θέλαμε να μην παρασυρθούμε από τον κόσμο, να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό, να τους αγχώσουμε, να τους βγάλουμε εκτός ροής του παιχνιδιού, νομίζω ότι τα καταφέραμε καλά.
Ηταν μια μεγάλη προσπάθεια των παιδιών. Στο επιθετικό κομμάτι, τα προβλήματα μας εστιαζόταν, στο γεγονός ότι δίναμε μεγάλη δύναμη στην άμυνα, πολύ βαρύτητα στα ριμπάουντ, όπου αρχικά δεν τα πηγαίναμε καλά. Δεν είναι εύκολο στην επίθεση να έχει πολύ καθαρό μυαλό, με τέτοια ατμόσφαιρα και να πάρεις σωστές προσπάθειες.
Εκεί που θέλαμε να πάει το ματς, πήγε. Στη μια βολή, στο ένα σουτ, στο να πάρουμε εμείς τη φάση, νομίζω ότι το πήγαμε.
Τώρα αν δεν μπήκαν οι βολές, αν μπήκε το απίστευτο τρίποντο, αν στο τέλος από κάτω δεν το έβαλε ο Αγγελακόπουλος, όλα αυτά έρχονται εκ των υστέρων για να κρίνεις το αποτέλεσμα. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη.
Για μένα η άποψη μου για την ομάδα, δεν αλλάζει. Αυτό το έλεγα και πριν το παιχνίδι. Είναι μια περήφανη χρονιά.

Ερώτηση: Τι ζήτησε ο Γιάννης Τζήμας στην τελευταία φάση της επίθεσης του Κόροιβου;
Απάντηση: Δεν είχαμε τάιμ άουτ, μετά τις χαμένες βολές. Αν έμπαινε έστω μια βολή και υπήρχε τάιμ, θα μπορούσαμε να πούμε κάποια πράγματα.
Ηταν πολύ ξεκάθαρη η άποψη εκείνη την ώρα. Αν έμπαιναν οι δυο βολές και ήμασταν στους +4 πόντους, θα θέλαμε μια σκληρή άμυνα. Στους 3 πόντους διαφορά, σίγουρα θα κάναμε φάουλ, για να μην φάμε τρίποντο για να μας ισοφαρίσουν. Είπαμε ότι αν δε βάλει ούτε μια βολή, θα παίξουμε μια πολύ σκληρή άμυνα.
Εντάξει εκείνη την ώρα ένας παίκτης που είναι ο καλύτερος μας στις βολές σε όλο το πρωτάθλημα, που έχει μέχρι εκείνη την ώρα 6/6, δε θα θέλαμε τίποτα καλύτερο. Αυτός η ο Καραποστόλου. Αυτούς θα επιλέγαμε.
Από εκεί και πέρα, υπήρχε σοβαρό θέμα με τα φάουλ. Ο Κατσαρές είχε 4 φάουλ, ο Καλαϊτζίδης ήταν έξω, ο Καραποστόλου με 4 φάουλ, ο Κριστέφσκι με 5. Η οδηγία ήταν να παίξουμε μια πολύ καλή άμυνα, όπως βγάλαμε πολλές μέσα στο παιχνίδι.
Ο Καρύδας έκανε μια εκπληκτική φάση, πάτησε πάρα πολύ δυνατά, πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο. Εντάξει, έτσι είναι ο αθλητισμός. Νομίζω ακόμη και τώρα, πάλι θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Ακόμη και μετά το άστοχο τρίποντο του Καραποστόλου, ο Αγγελακόπουλος πήρε το ριμπάουντ και δεν έβαλε το καλάθι, θεωρώντας ότι με όλο τον πανικό, το ματς είχε τελειώσει. Είναι εύκολο να λες απέξω, να γίνει ένα φάουλ. Μια παράταση για μας ίσως να ήταν καταστροφική, με παίκτες που είχαν φορτωθεί με φάουλ.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να εστιάσουμε, ούτε να μείνουμε σε πρόσωπα.
Αν μας δινόταν η ευκαιρία να το ξανακάνουμε, πάλι το ίδιο θα κάναμε. Χάθηκαν όλα, τρίποντο του Καραποστόλου, δίποντο του Αγγελακόπουλου, βολές του Τότσιου, τρίποντο του Καραποστόλου και φόλοου του Αγγελακόπουλου. Τι να κάνουμε;

Ερώτηση: Τελικά χάνεται η κατηγορία σε τρία ματς, που η Ενωση, τα έχασε από έναν πόντο;
Απάντηση: Όχι με τον Ηρακλή, δεν μας επηρέασε. Η άνοδος κρίθηκε με ΑΕΚ και Κόροιβο. Στην ΑΕΚ κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, με τόσο κόσμο, όμως χάσαμε από ένα σφύριγμα. Με τον Κόροιβο, χάσαμε από ένα μεγάλο καλάθι, από έναν μεγάλο παίκτη.
Στη συνέντευξη τύπου είπε ο Καρύδας, ότι ήθελε να βρει διάδρομο, να κάνει ένα μπάσιμο, δεν είχε κουράγιο και προτίμησε να κάνει ένα δύσκολο σουτ.

Ερώτηση: Το έχει ξαναζήσει αυτό ο Γιάννης Τζήμας;
Απάντηση: Μέχρι τώρα έχω 5 ανόδους στην καριέρα μου και δεν έχασα μια κατηγορία. Αλλιώς είναι όταν συναντάς μια ομάδα από την αρχή της χρονιάς και αλλιώς όταν τη δημιουργείς από τη μέση. Αν έλεγε κανένας την 5η αγωνιστική, έχοντας αυτόν το β` γύρο, όπου η ομάδα έπρεπε να πάει και στους τρεις διεκδικητές, ότι όλα θα κρινόταν σ` ένα σουτ για την άνοδο, θα τον περνούσαμε για τρελό. Πήγαμε στο Ψυχικό, όταν ήταν 2ο στη βαθμολογία. Ο Κόροιβος αήττητος για ένα γύρο, η ΑΕΚ αήττητη στην έδρα της. Παρόλα αυτά η ομάδα, έκανε τρομερά πράγματα.
Απίστευτα πράγματα. Δεν είναι δίκια μου ομάδα. Ευχαριστώ τον Θωμά Νίκου, από τον οποίο παρέλαβα μια καλή ομάδα, άσχετα αν είχε 3 ήττες.
Δεν έχει σημασία. Νομίζω ότι κερδίσαμε πολλά.
Δεν έχω κοιμηθεί ακόμη. Δεν έχουμε κλείσει μάτι. Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός.
Η Ενωση πάντως εκεί που φαινόταν χαμένη και διαλυμένη, κατάφερε να κάνει μια εκπληκτική χρονιά. Από ατυχία καθαρά, δεν φτάσαμε στην Α1.
Δεν έχει κριθεί η άνοδος ακόμη. Υπάρχουν προβλήματα με σοβαρά προβλήματα με το ΑΦΜ τους και το πιστοποιητικό τους.

Ερώτηση: Πως σκέφτεται ο Γιάννης Τζήμας την επόμενη μέρα; Την επόμενη περίοδο;
Απάντηση: Πρώτα σκέφτομαι τα παιδιά, που έπαιξαν τραυματίες, που πήραν τις τελευταίες φάσεις. Πρέπει να δούμε το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι μια δύσκολη εβδομάδα. Ακόμη και τώρα το τελευταίο ματς της ομάδας μας, δεν είναι αδιάφορο.
Κρίνουμε το ποιος θα πέσει και το ποιος θα μείνει. Αυτά τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα εύσημα. Να μπορέσουν να κερδίσουν το τελευταίο παιχνίδι. Να τελειώσουν με το κεφάλι ψηλά, όπως κάνανε όλη τη χρονιά.
Εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μου.
Είναι θέμα του κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει βάλει πολλά χρήματα και πρέπει να βοηθηθεί απ` τους φορείς.
Ήρθα για 2 χρόνια. χρόνο. Αυτή ήταν η πεποίθηση μου και η φιλοσοφία μου. Το είπα από την πρώτη μέρα. Είτε ανέβει, είτε δεν ανέβει η ομάδα, η συμφωνία μου με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι για 2 χρόνια.
Είχαμε πει ότι φέτος θα βάζαμε τις βάσεις για να πηγαίναμε καλά την επόμενη χρονιά. Η διάθεση μου είναι θετική αλλά σίγουρα, είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή, θέλω να βοηθήσω τους παίκτες μου, παιδιά με προβλήματα, που κλαίνε, που έχουν να κοιμηθούν δυο μέρες.
Είναι υποχρέωση του κόσμου, να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στη νίκη, προκειμένου να μην δώσει υποψίες για οτιδήποτε.
Νομίζω ότι αξίζουν όλοι ένα χειροκρότημα…

 

Διαβάστε επίσης