• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Θέλουμε να συνεχιστεί το χειροκρότημα του κόσμου»

 Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Θέλουμε να συνεχιστεί το χειροκρότημα του κόσμου»

Ο Γιάννης Τζήμας χθες το πρωί έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ενωση.
Ο Θεσσαλός τεχνικός μιλώντας στους 93, 7, υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός θα γίνει για την Α2 ενώ υπάρχει αναμονή για το θέμα της ΑΕΚ. Τόνισε ότι έμεινε από πέρσι το χειροκρότημα του κόσμου, την τελευταία αγωνιστική και ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Επίσης ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, στο πρόσωπο του Κώστα Παπακωνσταντίνου.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε.

Ερώτηση: Τι ομάδα θα φτιάξουμε τώρα;
Απάντηση: Εδώ είναι το πρόβλημα μας. Υπάρχει ένα θεματάκι. Υπάρχει ένα υπαρκτό σενάριο, του προβλήματος της ΑΕΚ. Το γνωρίζουν όλοι και το ξέραμε μέσα στη χρονιά.
Κυνηγούσαμε από την αρχή και την 3η θέση. Αυτό το είχαμε ξεκαθαρίσει.
Δε μπορείς όμως ποτέ σε αυτή τη φάση να περιμένεις και να λες, ότι ο τρόπος λειτουργίας σου θα είναι αν και πότε, εξασφαλίσει μια ομάδα πιστοποιητικό η όχι. Αυτό το πράγμα, μπορεί να κοστίσει.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα κριθεί της ΑΕΚ.
Ερώτηση: Οπότε ο σχεδιασμός θα είναι για ένα ρόστερ επιπέδου Α2;
Απάντηση: Το κομμάτι της ΑΕΚ είναι καθαρά δικό τους θέμα. Του ΕΣΑΚΕ και της ΕΕΑ. Είναι καθαρά διοικητικό θέμα. Βάζοντας τα πράγματα κάτω με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό που επιλέξαμε και είναι το πιο ορθόδοξο, είναι να σχεδιάσουμε την ομάδα για την Α2. Μπορεί οι εξελίξεις να έρθουν τον Σεπτέμβριο η τον Οκτώβριο, οπότε μπορεί γενικότερα να χαθεί η χρονιά.
Ο σχεδιασμός μας είναι για την Α2. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Θα θέλαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο, αλλά σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε τα οικονομικά δεδομένα. Είναι αρκετά δύσκολα, με τις χορηγίες, τα πακέτα κτλ. Δεν είναι πλέον τόσο εύκολα. Μ` ένα λογικότατο μπάτζετ να μπορέσουμε να κάνουμε μια ομάδα, ανταγωνιστική. Αν μέσα στην πορεία δούμε ότι έρχεται η άνοδος, θα είναι κάτι το ευπρόσδεκτο και θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε.
Πως θα ενισχύσουμε την ομάδα.
Ερώτηση: Είναι στη σκέψη να παραμείνουν οι παίκτες που πέρσι αποτελούσαν το βασικό κορμό;
Απάντηση: Εχω ξεκινήσει επαφές με τα παιδιά για να δω τη διάθεση αλλά και τι φιλοδοξίες έχουν. Εχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει ο καθένας μέσα του. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί και τι επιλογές έχουν.
Θεωρώ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε μια εικόνα. Ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν και ποιοι είναι στα οικονομικά δεδομένα τα δικά μας. Ποιοι έχουν τη διάθεση, να μείνουν. Σο κλείσιμο της χρονιάς, μας έδειξαν ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, από τη διοίκηση, από το προπονητικό τιμ αλλά και τον κόσμο και τη συμπεριφορά που έδειξε, ειδικά στο τελευταίο ματς.
Υπάρχει διάθεση από μένα και το προπονητικό τιμ, ένα μεγάλος κορμός της περσινής ομάδας, να παραμείνει και φέτος.
Ερώτηση: Μέχρι τώρα έχει πει κάποιος από τους παίκτες το οκ;
Απάντηση: Περισσότερο μπορούμε να αναφερθούμε στον Καραποστόλου που έχει διετές συμβόλαιο με την ομάδα. Το ίδιο και ο Τότσιος.
Θεωρώ ότι αν δεν προκύψει κάτι το διαφορετικό, θα είναι δυο από τους παίκτες που θα έχουμε στο ρόστερ.
Ερώτηση: Με τον Κριστέφσκι τι γίνεται; Μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη;
Απάντηση: Είναι νωρίς ακόμη από τη στιγμή που δεν έχω κάνει τις συζητήσεις και δεν ξέρω αν έχουνε κάποιες άλλες προτάσεις η κάτι άλλο στο μυαλό τους. Το σημαντικό είναι ότι ξεκινάμε. Έπρεπε να πάρουμε μπρος, γιατί η διαδικασία της υπομονής της Α1, ίσως μας οδηγούσε σε λάθος εκτιμήσεις.
Ερώτηση: Χαρούμενος ο Γιάννης Τζήμας που έμεινε στην Καβάλα;
Απάντηση: Νομίζω ότι είχα κάνει δηλώσεις από την αρχή, ότι θέλω να μείνω. Γι` αυτό τον σκοπό ήρθα. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια πέρσι. Παίξαμε καλό μπάσκετ, είχαμε πολύ καλή νοοτροπία, αυτό το είδε όλος ο κόσμος, στην Καβάλα αλλά και πανελλαδικά. Κερδίσαμε την εκτίμηση, δεν κερδίσαμε το κάτι παραπάνω. Ελπίζουμε το κάτι παραπάνω ακόμη και τώρα.
Σημαντικότερο είναι να μπορούν ο κ. Παπακωνσταντίνου και η διοίκηση, να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Εκεί είναι το μεγάλο μυστικό. Πρέπει να στηριχθεί αυτός ο άνθρωπος για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα επανέλθει στην Α1.
Ερώτηση: Πάντως βγήκαν και οι παρελάσεις, βγήκε και το καλοκαίρι.
Απάντηση: Είναι σημαντικό αυτό. Υπήρχε εδώ μια τάση να φεύγουν οι προπονητές(γέλια). Λέγαμε εβδομάδα, εβδομάδα για να βγάζουμε γιορτές κτλ.
Όλα καλά.
Ερώτηση: Πάντως αυτή την ομάδα δεν την είχατε φτιάξει εσείς, με δικές σας επιλογές.
Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια ομάδα που δεν τη σχεδίασα εγώ. Δεν την είχα προετοιμάσει. Πάντως μερικές από τις επιλογές, θα τις είχα κάνει και εγώ.
Είναι γνωστό ότι από τα 4-5 παιδιά που ήταν στην ομάδα, είχα δουλέψει μαζί τους, σε Λάρισα και Τρίκαλα. Παίρνοντας μάλιστα πρωταθλήματα, τα προηγούμενα χρόνια.
Γι` αυτό άλλωστε έχω διάθεση κάποια από αυτά τα παιδιά να μείνουν. Η Α2 είναι μια κατηγορία, με πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις παίκτες, χωρίς μεταγραφές, χωρίς ενισχύσεις μέσα στη χρονιά. Είναι ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα που πολλά ματς, κρίνονται στον πόντο.
Πιθανώς η ομάδα που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, να μην είναι εφικτή στην Α2. Δεν είμαστε στην Αθήνα που υπάρχει ένα φάσμα 50 παικτών, για να επιλέξουμε τους 5 καλούς που θέλουμε.
Είναι τα γεωγραφικά κριτήρια. Ποιοι θέλουν να έρθουν στην Καβάλα, ποιοι θέλουν να παίξουν σε μας.
Ποιοι μπορούν να αφήσουν τις οικογένειες τους, να έρθουν εδώ. Ποιους μπορούμε να πληρώσουμε, για να έρθουν εδώ.
Δεν παίρνεις πάντα στην Α2, αυτό που θέλεις. Επίσης δεν απευθύνεσαι σε μια παγκόσμια αγορά, όπως στην Α1 με τους Αμερικάνους.
Η διάθεση η δική μου αλλά και του προέδρου, είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το περσινό παράδειγμα ότι δε δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, ότι παιδιά έπαιζαν τραυματίες και τα έδιναν όλα, θέλουμε να το συνεχίσουμε.
Ερώτηση: Δώσατε ευκαιρίες και στους νεαρούς παίκτες. Προσδοκούμε κάποια πράγματα, από αυτούς.
Απάντηση: Σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και όλα κρίνονται στον πόντο, βρήκαμε χρόνο στα νέα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι παιδιά δώσανε πολλά και σε ματς που είχαν τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο Πέτρος ο Βελισαρίου ήταν από τους κορυφαίους, στο Ψυχικό αλλά και με τον Κόροιβο, στην Καβάλα. Επίσης και τα άλλα τα παιδιά, που είχαν συμμετοχή.
Τρια από αυτά τα παιδιά θα είναι και πάλι στην ομάδα, ο Βελισαρίου, ο Παπαρέγκας και ο Γκέλιος.
Εχουμε μια διάθεση να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα καλό μικρό ακόμη, που να είναι ανταγωνιστικός.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Χρειάζεται μια γενικευμένη στήριξη στην ομάδα. Είναι χαρά μας, που ηγείται ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλά δε μπορεί συνέχεια μόνος του.
Εμείς εδώ είμαστε εδώ να κάνουμε μια ομάδα, που θα την χειροκροτήσει ο κόσμος, όπως την τελευταία αγωνιστική. Μας έμεινε το χειροκρότημα του κόσμου και θέλουμε να το συνεχίσουμε.

 

Διαβάστε επίσης