• 20 Απριλίου 2024,

Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Υπάρχουν ελπίδες, θέλουμε αποτελέσματα σε Ψυχικό και Κόροιβο»

 Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Υπάρχουν ελπίδες, θέλουμε αποτελέσματα σε Ψυχικό και Κόροιβο»

Ο προπονητής της Ενωσης Γιάννης Τζήμας έκανε δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7 για την ήττα της Ενωσης μέσα στην ΑΕΚ και όχι μόνο.

Τόνισε ότι τα εκτός έδρας ματς σε Ψυχικό και Κόροιβο, θα κρίνουν την άνοδο για το Καβαλιώτικο συγκρότημα ενώ επέστησε την προσοχή στο ματς που έρχεται με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Η Ενωση μετά από αυτή την ήττα μέσα στην ΑΕΚ, έχει ελπίδες ανόδου;

Απάντηση: Πάντα υπάρχουν ελπίδες. Όσο μαθηματικά είσαι μέσα σ` ένα παιχνίδι, πάντα θα υπάρχουν ελπίδες, μέχρι να εκμηδενιστούν. Από την άλλη φάνηκε αν κερδίζαμε αυτό το ματς, θα ήταν μια τεράστια νίκη για την ομάδα μας, απ` όλες τις απόψεις. Από το θέμα του πρεστίζ, της τηλεοπτικής κάλυψης που υπήρχε και φυσικά των βαθμολογικών συνεπειών αν κερδίζαμε. Θεωρώ ότι πάλι και να κερδίζαμε, πάλι μέσα στις μεγάλες έδρες όπως είναι το Ψυχικό και ο Κόροιβος, πρέπει να βγάλουμε αποτέλεσμα. Το θέμα της ελπίδας η όχι, νομίζω ότι θα συνεχιστεί, μέχρι μαθηματικά, είτε θετικά, είτε αρνητικά να λήξει η υπόθεση.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και έχασε η Ενωση μέσα στην ΑΕΚ;

Απάντηση: Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι συγκεκριμένο. Ηταν ένα πολύ μεγάλο και σκληρό παιχνίδι. Αντιμέτωπες οι δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, οι οποίες δεχόταν 63-64 πόντους μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Εκεί πήγε το παιχνίδι, που έγινε μέσα σε μια φανατισμένη ατμόσφαιρα. Στο αμυντικό κομμάτι, αυτά που είχαμε καταστρώσει, ήμασταν εκπληκτικοί.

Μπορώ να πω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σταματήσαμε τα μεγαλύτερα ατού της ΑΕΚ. Δεν τους αφήσαμε να παίξουν αιφνιδιασμούς, ισορροπήσαμε τα ριμπάουντ που ήταν η μεγάλη τους δύναμη. Γενικά στο ανασταλτικό κομμάτι, πήγαμε πάρα πολύ καλά. Στο επιθετικό κομμάτι, είχαμε δυο συγκεκριμένα προβλήματα. Η πολύ σκληρή άμυνα της ΑΕΚ και ένα δύσκολο περιβάλλον. Το γήπεδο κόχλαζε με πάρα πολύ κόσμο και σίγουρα δεν είναι εύκολο, να είσαι ήρεμος και να μην κάνεις λάθη. Σίγουρα όμως δεν πήραμε τα μεγάλα σουτ. Δεν πήραμε τα σουτ που θα μας έδιδαν μια διαφορά 3-5 πόντων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτυπήσουμε λίγο πιο δυνατά το παιχνίδι.

Εκεί ήταν ένα μειονέκτημα μας στην επίθεση. Σίγουρα για μένα ήταν ένα θέμα ο Κατσαρές, που ήταν 20 μέρες έξω. Έπαιξε, προσπάθησε αλλά οι αναπνοές του δεν ήταν καλές. Φανταστείτε να είναι 20 μέρες έξω και να παίζει 26 λεπτά. Δεν είναι εύκολο. Αν προπονούμασταν κανονικά θα ήταν διαφορετικά. Θα ήμασταν όπως το παιχνίδι με τον Κόροιβο. Έπεφταν κορμιά σε όλο τον αγώνα και θεωρώ αδιανόητο να σουτάρει η ΑΕΚ 9 βολές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Νομίζω ότι τα 4 τελευταία φάουλ , θα μπορούσαν να δοθούν και να μην δοθούν. Είναι κρίμα ένα παιχνίδι όταν φτάνει στο κρίσιμο σημείο, να κρίνεται σ` ένα αμυντικό ριμπάουντ και σε ένα φάουλ. Είχαμε την τελευταία επίθεση και είχαμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα μεγάλο σουτ και να πάρουμε το ματς. Τα παιδιά σταθήκανε αξιοπρεπέστατα. Προσπαθήσαμε σε μεγάλο βαθμό παρά το προβλήματα μας.

Μείναμε μέσα στο ματς. Κατεβάσαμε το σκορ, μέσα στην πιο σκληρή έδρα. Προσπαθήσαμε να μην επηρεαστούμε από το περιβάλλον. Κρίμα, που όλα για μας χαθήκανε σε μια λεπτομέρεια.

Ερώτηση: Αυτή η ήττα έφερε απογοήτευση; Έπεσε η ψυχολογία;

Απάντηση: Στεναχώρια υπάρχει. Λογικό είναι, όταν χάνεις ένα τέτοιο ματς. Εγώ περισσότερο στεναχωρήθηκα όταν χάσαμε από τον Ηρακλή, παρά από την ΑΕΚ. Με τον Ηρακλή ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Με την ΑΕΚ αυτό που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά, πραγματικά το έκαναν. Περισσότερο στεναχωρήθηκα βλέποντας την ΑΕΚ, αναλογιζόμενος ότι αν παίζαμε τώρα στην έδρα μας, θα κερδίζαμε πάρα πολύ εύκολα, όπως με το Ψυχικό και τον Κόροιβο.

Εμείς αναγκάσαμε την ΑΕΚ να μη δείξει πολλά πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι έχει δυο ήττες και έχει κερδίσει μέσα όλα τα ματς.

Πραγματικά αυτή τη στιγμή, αν το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό και είχαμε εδώ την ΑΕΚ, δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε το ματς.

Ακόμη και χωρίς τον Κατσαρέ. Από εκεί και πέρα κοιτάμε την επόμενη μέρα. Είναι των ίδιων προβλημάτων. Ο Κατσαρές θα μείνει όλη την εβδομάδα έξω. Δυστυχώς για να μη μπει το πόδι του σε νάρθηκα, θα πρέπει σε όλο το διάστημα του επόμενου μήνα, να πηγαίνει εντελώς συντηρητικά. Να παίζει τα παιχνίδια, χωρίς όμως προπόνηση. Νομίζω ότι είδατε και εσείς την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα ενός βασικού πλέι μέικερ.

Πιστεύω ότι αν τον είχαμε καλά στον Ηρακλή, δε θα είχαμε χάσει το ματς. Δυστυχώς όμως αυτή η κατηγορία έχει τα συν και τα πλην. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος. Είμαστε όμως όλοι στεναχωρημένοι.

Καταφέραμε να πάμε το παιχνίδι στους 60 πόντους, όπως το σχεδιάσαμε, αλλά δεν κερδίσαμε.

Ερώτηση: Αν τα βασικά επιθετικά ατού της Ενωσης ο Καραποστόλου και ο Τότσιος, είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, μήπως τα πράγματα θα εξελισσόταν διαφορετικά;

Απάντηση: Θα συμφωνήσω και εγώ. Μην ξεχνάτε όμως ότι την ίδια φιλοσοφία είχε και ο αντίπαλος. Προσπάθησε να περιορίσει τα δικά μας, επιθετικά ατού.

Ασκήσαμε και εμείς το ίδιο στην αντίπαλη ομάδα. Οι τρεις βασικοί σκόρερ της ΑΕΚ, ο Νίκολιτς, ο Καράμπουλας, ο Πολυτάρχου, έμειναν στους λίγους πόντους.

Υπολογίσαμε τον Γκιζόγιαννη. Σε κάποια φάση, κάποιος θα έπαιρνε τα σουτ, θα έβαζε τους πόντους, όπως σε μας ο Αγγελακόπουλος και ο Καλαμπάκας. Διαφορετικά τα παιχνίδια θα πήγαιναν στους 30 πόντους. Είχε ρέντα ο Γκιζόγιαννης στο ματς. Είναι ένας καλός παίκτης.

Ένα τρίποντο έβαλε ο Γκιζόγιαννης και ένα έχασε ο Αγγελακόπουλος με καλές προϋποθέσεις στο τέλος. Αυτή είναι η ιστορία. Σταματήσαμε βασικά ατού της ΑΕΚ αλλά το ίδιο έκανε και αυτή. Μας κυνήγησε πολύ μέσα στο παιχνίδι.

Δεν μπορέσαμε να βγάλουμε εύκολα σουτ. Πολύ πίεση σε μια κολασμένη ατμόσφαιρα.

Θέλαμε ένα μεγάλο σουτ, από αυτούς τους παίκτες. Επίσης δέχθηκε ο Μαρμαρινός 5 φάουλ, τα οποία δεν θεωρώ ότι όλα ήταν. Θα μας έδινε δύναμη στην ρακέτα.

Ερώτηση: Τι λέμε τώρα στους φιλάθλους της ομάδας μας;

Απάντηση: Πρέπει να είναι υπερήφανοι, γι` αυτό που παρουσιάζει η ομάδα τους. Είναι ακόμη ψηλά, παρότι ξεκίνησε με 3 ήττες. Δεν έχει εγκαταλείψει. Είναι εδώ, διαφημίζεται.

Δέχεται πολύ καλές κριτικές απ` όλους, όπου και να παίζει. Πανελλαδικά δέχεται θετικότατα σχόλια για το μπάσκετ που παίζει. Πριν τον τραυματισμό του Κατσαρέ αλλά ακόμη και τώρα, η Ενωση παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Αυτό φαίνεται, σε όλα τα ματς, εκτός απ` αυτό μέσα στον Ηρακλή.

Κερδίσαμε τον Κόροιβο με πάνω από 20 πόντους που για μένα είναι το φαβορί για τη 2η θέση. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Στηρίχθηκε η ομάδα, δεν έφτασε στο σημείο να διαλυθεί μετά που έπεσε από την Α1. Συνεχίζει να είναι μπροστά, στις επάλξεις για το επόμενο ματς.

Ερώτηση: Προσοχή στον ΟΦΗ;

Απάντηση: Όχι προσοχή απλά, 10 φορές προσοχή. Είναι μια ομάδα σοβαρή και οργανωμένη. Μας κέρδισε κατά κράτος στον Α` γύρο. Εχει πολύ καλή τακτική. Έχασε στην ΑΕΚ στον πόντο και στο Ψυχικό μετά από 3 παρατάσεις. Εχει μια ηρεμία και μια βαθμολογική άνεση, να μην έχει άγχος για το αποτέλεσμα. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΦΗ. Θα πάμε πάλι με την ίδια φιλοσοφία, με τον Κατσαρέ να παίξει 5-6 λεπτά. Κάθε ματς για μας είναι φωτιά. Πρέπει να κερδίσουμε, να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια, στο Παγκράτι και στο Ψυχικό, που στην κυριολεξία θα παίξουμε τα ρέστα μας.

 

Διαβάστε επίσης