• 4 Μαΐου 2024,

Για να λειτουργήσει άμεσα το ωδείο υποσχέθηκε χθες η Δήμαρχος λύσεις

 Για να λειτουργήσει άμεσα το ωδείο υποσχέθηκε χθες η Δήμαρχος λύσεις

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα πήγε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο. Το γεγονός ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αφού τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση έχει «φουντώσει». Πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα; Τι θα γίνει με τους καθηγητές; Τι θα γίνει με τον καλλιτεχνικό διευθυντή; Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα έπρεπε χθες ή να λυθούν ή να μπουν σε διαδικασία άμεσης επίλυσης.
Στη συνεδρίαση της διοίκησης δεν παρίστατο ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας. Αντίθετα στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης ήταν παρόντες εκπρόσωποι των γονέων των μαθητών. Έδωσαν στο διοικητικό συμβούλιο κείμενο των καθηγητών, οι οποίοι φέρονται να δέχονται να εργαστούν εθελοντικά μέχρι να λυθεί το ζήτημα των συμβάσεων τους. «Το ωδείο δεν θα μείνει άδειο» είπε η κ. Τσανάκα. Απέδωσε τα προβλήματα και την καθυστέρηση ως προς την υπογραφή των συμβάσεων των καθηγητών τόσο στη γραφειοκρατία όσο και στην τρόικα! Ήταν παρόλα αυτά αισιόδοξη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση και τα μαθήματα θα αρχίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.
Χθες από το πρωί η Δήμαρχος (όπως και τις προηγούμενες μέρες) δέχονταν διάφορα μηνύματα από γνωστούς και άγνωστους, σχετικούς και άσχετους ως προς το ωδείο. Της έλεγαν να φροντίσει ώστε τα μαθήματα να αρχίσουν γρήγορα, της μιλούσαν με καλά λόγια για τον Γιούλη Παπαδόπουλο. Ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ωδείο αλλά προέρχονται από την ομάδα της ζήτησαν να διαψευστούν σενάρια αντικατάστασης του κ. Παπαδόπουλου. Αυτό κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να έγινε χθες.

Διαβάστε επίσης