• 9 Μαΐου 2024,

Για να μην ξεχνάμε ποιός είναι το αφεντικό και ποιός κάνει κουμάντο

 Για να μην ξεχνάμε ποιός είναι το αφεντικό και ποιός κάνει κουμάντο

Μόλις άρχισε η Ελλάδα να κουνιέται εξωμνημονιακά άρχισαν τα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη με πρώτο και καλύτερο την ελεύθερη πτώση του δείκτη του χρηματιστηρίου αφού η αβεβαιότητα των επενδυτών για το αύριο της χώρας εκτός προγράμματος είναι έκδηλη.

Δηλαδή οι άνθρωποι που μας δανείζουν τόσα χρόνια καταλαβαίνετε οτι διαθέτουν τόσους μηχανισμούς που μπορούν να μας φρενάρουν και να μας αλλάξουν τον προγραμματισμό όποτε θέλουν.

Θα αφήσουν το χρηματιστήριο να πέφτει καμμιά εβδομάδα και αντιθέτως τα spreads να ανεβαίνουν συντηρώντας το σενάριο της πρόωρης εξόδου της χώρας απο το πρόγραμμα βοήθειας για να μας πούνε μετά ορίστε τα αποτελέσματα εννοώντας οτι η Ελλάδα ώς πρόβατο έξω απο το μαντρί κινδυνεύει να το φάνε οι λύκοι.

Μόνο που οι λύκοι στην περίπτωση αυτή είναι οι ίδιοι οι πιστωτές μας.

Αυτοί που μας δανείζουν και προσπαθούν τόσα χρόνια να μας σώσουν είναι έτοιμοι αν αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού να μας καταβροχθίσουν.

Για τον λόγο και οι χειρισμοί των Σαμαρά – Βενιζέλου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα διπλωματικοί γιατί όπως γράψαμε και πρόσφατα η έξοδος μας δεν πρέπει ΄να γίνει απο την έξοδο κινδύνου.

Η Μέρκελ μπορεί με ένα τηλεφώνημα να ηρεμήσει τις αγορές και να κάνει τον δρόμο της εξόδου πιο εύκολο αλλα δεν θα το κάνει τώρα.

Θα μας αφήσει να βουτήξουμε στον βούρκο της απειλούμενης χρεοκοπίας , να ζήσουμε και πάλι στιγμές 2010 και 2011  και κάποια στιγμή δια μαγείας θα ηρεμήσει τους πάντες αφού θα ανάψει το πράσινο φως για να κάνουμε την ηρωϊκή έξοδο με μια προληπτική επιτήρηση που θα λειτουργεί ώς δικλίδα ασφαλείας για τις διεθνείς αγορές και τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες.

Η πτώση του δείκτη του χρηματιστηρίου είναι απλώς ένα μήνυμα για το ποιός κάνει κουμάντο και οτι δεν θα πρέπει να μας περνάει απο το μυαλό μια μονομερής έξοδος της χώρας απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών που θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για οτι γίνεται στην χώρα ακόμα και μετά απο  μια ενδεχόμενη πρόωρη έξοδο της χώρας απο το πρόγραμμα στήριξης.

Χαμός με την άφιξη της Αλαμουντίν στην Αθήνα η οποία αφού έφαγε στο γνωστό εστιατόριο ΒΑΡΟΥΛΚΟ αχινοσαλάτα και μπαρμπούνια δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι κάποια στιγμή τα μάρμαρα θα επιστρέψουν στον Αθήνα.

΄Μετά απο τέτοιο γεύμα θα μπορούσε να πεί κάτι άλλο ;

Εγώ αν έτρωγα αχινοσαλάτα και μπαρμπουνομάνες στην σχάρα θα έλεγα τον Ρανιέρι να με καλέσει στην Εθνική και με το Νο 9 στην πλάτη θα γινόμουνα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων  για την πρόκριση στο Euro της Γαλλίας το 2015.

Τι να λέμε τώρα …

Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι με αυτούς τους εξαιρετικούς μεζέδες ζήτησε και ήπιε κόκκινο κρασί !

Μα είναι δυνατόν ;

Εντάξει δεν είπαμε να πιεί τσίπουρο που είναι το ιδανικότερο σε ένα τέτοιο τραπέζι αλλα τουλάχιστον κρασί λευκό.

Πίνεται το κόκκινο κρασί με την αχινοσαλάτα ;

Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξει η κυρία Κλούνεϊ και να το προλάβει για να μην φουντώσει και την κυριεύσει κάποια στιγμή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι καλός στην Καβάλα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι καταιγίδες που έρχονται μάλλον δεν θα έρθουν στην Καβάλα ή θα καθυστερήσουν αφού το Σαββατοκύριακο θα περάσει χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης