Για τα Λουτρά Ελευθερών δεν υπάρχει δυνατότητα πισωγυρίσματος του έργου

 Για τα Λουτρά Ελευθερών δεν υπάρχει δυνατότητα πισωγυρίσματος του έργου

Ενάντιος στην εμπλοκή ιδιώτη επενδυτή στα Λουτρά Ελευθερών ήταν και συνεχίζει να παραμένει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Επί του θέματος ζητήσαμε την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος μας θύμισε ότι όταν σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είχαν προ μηνών συζητηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, είχε εκφράσει προσωπικά κάποιες αντιρρήσεις. Τότε ο κ. Μαρκόπουλος επέμενε να ζητά τη θετική γνωμοδότηση του δασαρχείου και της κατά το σύνταγμα αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Η ΜΠΕ όμως εγκρίθηκε πια κι άρα παλινδρομήσεις δεν επιτρέπονται. Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την προώθηση της διαδικασίας των εγκρίσεων και θα ήταν άδικο να απομείνουν τα Λουτρά Ελευθερών στην τύχη τους. Παρά τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες, όταν μια επενδυτική προσπάθεια έχει αρχίσει πρέπει να προχωρήσει κι όχι να επιστρέψει στην αφετηρία της.

Όταν οι τρεις νεοεκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκεφθούν το κτήριο της περιφερειακής ενότητας, τότε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος θα έχει την ευκαιρία να τους ενημερώσει και να συζητήσει ειδικότερα με τον κ. Εμμανουηλίδη το συγκεκριμένο θέμα. Είναι όμως δεδομένο ότι τα Λουτρά Ελευθερών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης και καταστροφής. Άρα, δεν είναι πολλές οι εναλλακτικές λύσεις για διαφορετική κατεύθυνση του έργου, ειδικά στην παρούσα φάση που βρίσκεται η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης