Για την δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου προτεραιότητα οι συνεργασίες

 Για την δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου προτεραιότητα οι συνεργασίες

Γενέθλια είχε χθες η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Δημιουργήθηκε προ ενός έτους με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2014. Πέρασε ένας χρόνος δράσης, πέρασαν κι οι δημοτικές εκλογές κι ο Μάκης Παπαδόπουλος συνεχίζει δυναμικά τη προσπάθεια του. Στο κείμενο που διάβασε χθες στη συνέντευξη τύπου επέμενε (όπως άλλωστε κάνει και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου) στις συνεργασίες. Στην ενότητα ώστε η τοπική προσπάθεια να γίνεται από όλους, να έχει με αυτό τον τρόπο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ξεχώρισε κι ανέφερε συγκεκριμένα τα θέματα των διεκδικήσεων. Δέχθηκε ερωτήσεις ενώ αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου είχε σχετική συνάντηση με υποψήφιους, υποστηρικτές και συνεργάτες του. Το κείμενο που ανακοινώθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο είναι το ακόλουθο:

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ «ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»!

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου Καβάλας:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

 

Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για την αποψινή σας παρουσία στα «γενέθλια» της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

 

Σήμερα συμπληρώνουμε έναν χρόνο από την ίδρυση μίας ζωντανής, ανοιχτής και δραστήριας Δημοτικής Κίνησης, που έβαλε ως στόχο να εκφράσει όλους τους πολίτες και να είναι πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ στη λειτουργία, στη δράση και στην αποστολή της. Να ξεπερνά αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις και να εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και της κοινωνίας.

 

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, το 15% των συμπολιτών μας μάς εμπιστεύθηκε και μάς ανέδειξε τρίτη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Σήμερα η Δημοτική μας Κίνηση εκπροσωπείται από 3 Δημοτικούς Συμβούλους και 10 Τοπικούς Συμβούλους, ενώ συμμετέχουμε με άλλα 21 άτομα στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου. Στο σύνολο δηλαδή έχουμε 34 άτομα που ασχολούνται υπεύθυνα με τις υποθέσεις του Δήμου. Μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη οι εκπρόσωποί μας ξεπερνούν τα 50 άτομα.

 

Από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις άλλες θεσμικές θέσεις του Δήμου, η αντίληψή μας είναι να καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά και να στηρίζουμε και να συνεισφέρουμε σε όλες τις προτάσεις που προωθούν το καλό του τόπου και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

 

Θεωρούμε μάλιστα ότι έχουμε χρέος και ευθύνη να προωθούμε τη λογική της συνεργασίας, μακριά από νοοτροπίες και συμπεριφορές στείρας αντιπαράθεσης.

 

Έχουμε χρέος, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, να εκπροσωπούμε υπεύθυνα τους πολίτες του Δήμου μας. Γι’ αυτό προσπαθούμε καθημερινά να υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες που θέσαμε εξαρχής:

·         Την έγνοια και την αγάπη για τον άνθρωπο και τον τόπο μας.

·         Την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

·         Την ισότητα και την ισονομία των πολιτών χωρίς διακρίσεις.

·         Την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των δημοτών, καθώς και τον σεβασμό στις πεποιθήσεις τους.

 

Αυτές τις αρχές και αξίες υπερασπιζόμαστε και προωθούμε τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω στην κοινωνία.

 

Παράλληλα, ζητούμε επιτακτικά και άμεσα να μπει ως πρώτη προτεραιότητα η σύμπραξη και η συνεργασία του Δήμου με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς και τις οργανώσεις των πολιτών σε όλα τα ζητήματα του Δήμου.

 

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η υστέρηση του Δήμου μας σε μία σειρά από τομείς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη διαλόγου και συνεργασίας. Κάθε μέρα που περνάει, ο Δήμος μας υποβαθμίζεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ακριβώς γιατί οι θεσμικοί φορείς και παράγοντες δεν συνεργάζονται μεταξύ τους και δεν χαράσσουν μία κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας.

 

Η σύμπραξη, η συνεργασία και η ενότητα όλων είναι για εμάς ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

 

Εμείς παρουσιάσαμε ήδη από το καλοκαίρι τις απόψεις μας για την επιτάχυνση όλων των μεγάλων διεκδικήσεων του Δήμου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε άμεσα τις παραγωγικές υποδομές του τόπου μας που μένουν αναξιοποίητες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, μιλήσαμε πρώτοι για την ανάγκη διαμόρφωσης μίας κοινής «εξωτερικής πολιτικής» του Δήμου, τόσο στις διεκδικήσεις μας όσο και στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Ενδεικτικά, αναφέρω:

·         την αξιοποίηση των Στρατοπέδων, του Κάτω Νοσοκομείου, του παλιού Πρωτοδικείου, της Ιχθυόσκαλας, των 1.200 στρεμμάτων στη ΔΕΠΟΣ

·         την ένταξη του Περιγιαλίου στο Σχέδιο Πόλης

·         την προώθηση των έργων στο Εμπορικό και το Επιβατικό Λιμάνι, στη σιδηροδρομική σύνδεση Ν. Καρβάλη-Τοξότες, την Περιμετρική και τον οδικό άξονα Καβάλα-Δράμα-Σέρρες

·         τη λειτουργία του Αεροδρομίου Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την επίλυση του προβλήματος των δρομολογίων Καβάλας-Πρίνου

·         τη δημιουργία Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και Ερευνητικού Ινστιτούτου για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο

·         την ένταξη των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, μαζί με την αξιοποίηση της πρόσφατης ανακάλυψης στην Αμφίπολη

·         το ζήτημα της χάραξης του αγωγού ΤΑΠ και της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG, της αξιοποίησης της αποθήκης φυσικού αερίου

·         την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τόσο των εργαζομένων της ΒΦΛ και των Πετρελαίων όσο και των επιχειρήσεων

 

Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν οι εξελίξεις των μεγάλων θεμάτων να εξαρτώνται μόνο από τις απόψεις της εκάστοτε διοίκησης του Δήμου. Με κοινή «εξωτερική πολιτική» θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσους επιχειρούν να υποβαθμίσουν το μέλλον του Δήμου μας στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων και να διαπραγματευτούμε καλύτερα.

 

Θέλοντας να συμβάλλουμε υπεύθυνα και με τεκμηριωμένες θέσεις, οργανωνόμαστε με στόχο:

·         Να βρισκόμαστε σε διάλογο με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό να διαμορφώσουμε μαζί τους ένα Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Δήμου.

·         Να δρούμε μαζί με τους πολίτες.

·         Να παρακολουθούμε από κοντά όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα, που αφορούν τον Δήμο μας.

·         Να είμαστε κοντά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, να είμαστε δίπλα στον δημότη, κανείς να μην αισθάνεται μόνος.

·         Να υπερασπίζουμε την αξιοπρέπεια του συνανθρώπου μας, γιατί η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη ξεχωριστά είναι προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια του Δήμου και της κοινωνίας μας.

 

Πιστεύω πως η αποψινή εκδήλωση είναι μία πρώτη ευκαιρία, για να απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες να συζητήσουν μαζί μας, να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για το καλό του Δήμου μας και να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

 

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης