Για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών – Μελετούν την ηλεκτρονική κάρτα στάθμευσης

 Για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών – Μελετούν την ηλεκτρονική κάρτα στάθμευσης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας όπου συζητήθηκαν θέματα σχετιζόμενα με την αγορά που άπτονται στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Σάββας Εμφιετζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης και ο Παναγιώτης Αγγελίδης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας στάθμευσης, τρόποι ελέγχου και πάταξης του παραεμπορίου, αλλά το θέμα των πεζοδρόμων όσον αφορά την λειτουργικότητα και τον ευπρεπισμό τους. Ειδικότερα, το ζήτημα της ηλεκτρονικής κάρτας στάθμευσης αφορά στους επαγγελματίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματά τους σαν επαγγελματικά εργαλεία. Περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καρτών που θα διανεμηθούν σε ανθοπωλεία, σε ζαχαροπλαστεία, σε επαγγελματίες δηλαδή που αναγκάζονται να μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους ώστε να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές υποχρεώσεις της εργασίας τους.

Η ιδέα γεννήθηκε εξαιτίας της συσσώρευσης των κλήσεων εις βάρος των επαγγελματιών, επομένως η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας θα ελαφρύνει το οικονομικό βάρος. Το μέτρο θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος και η διανομή των καρτών να γίνει με φειδώ, ενώ οι αρμόδιοι προσανατολίζονται στην κατανομή των καρτών μόνο προς τα επαγγελματικά οχήματα. Το μέτρο δεν μεταφράζεται σε μόνιμη στάθμευση των οχημάτων μπροστά από τα καταστήματα των κατόχων ηλεκτρονικών καρτών. Την μελέτη του μέτρου θα αναλάβει η επιτροπή πόλης του συλλόγου, αποτελούμενη από πέντε επαγγελματίες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της επιτροπής θα ερευνήσουν και θα καταλήξουν στα επαγγέλματα με τις περισσότερες ανάγκες, θα εισηγηθεί στη Δημοτική Αστυνομία σχετικώς προκειμένου η υπηρεσία να κάνει αποδεκτά τα ονόματα των κατόχων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νεοεκλεγμένη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και σκοπεύει να συστήσει τουλάχιστον δύο επιτροπές, η πρώτη θα ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης και η δεύτερη με τα συνδικαλιστικά θέματα των επαγγελματιών. Οι επιτροπές θα απαρτίζονται από μέλη της διοικήσεως αλλά και από ντόπιους μη εκλεγμένους επιχειρηματίες, ανήκοντες στο δυναμικό του συλλόγου.

 

=

 

Διαβάστε επίσης