• 19 Μαΐου 2024,

Για τους «Παραμυθάδες»- Πρώτη επίσημη εκλογική διαδικασία

 Για τους «Παραμυθάδες»-  Πρώτη επίσημη εκλογική διαδικασία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», προσκαλεί όλα τα μέλη του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 17:00 στο χώρο του συλλόγου, με θέμα την προκήρυξη εκλογών και τη διεξαγωγή τους την ίδια μέρα με σκοπό την ανάδειξη νέου εφταμελούς ΔΣ και τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής. Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.
«Οι Παραμυθάδες» συστήθηκαν ως άτυπη ομάδα το φθινόπωρο του 2011. Μέχρι σήμερα λειτουργούν με προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από τα επτά ιδρυτικά μέλη. Αυτή είναι επομένως η πρώτη φορά που τα μέλη της ομάδας θα διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου και μόνιμου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου. Φυσικά το θέμα των εκλογών είναι εντελώς τυπικό για τους Παραμυθάδες που λειτουργούν διαφορετικά από τα συνηθισμένα, αφού τα μέλη είναι εκείνη που προτείνουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις και στη συνέχεια η διοίκηση εγκρίνει τα προτεινόμενα και λαμβάνει τις αποφάσεις.
Καιρού επιτρέποντος, η ομάδα των Παραμυθάδων θα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο 6ο Wood Water Wild Festival όπου στο Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας θα αφηγηθεί παραμύθια με ελεύθερη είσοδο. Η ομάδα διατηρεί το δικό της χώρο στην περιοχή. Πρόκειται για μία σπηλιά την οποία διαμορφώνουν καταλλήλως χρησιμοποιώντας βελέντζες και φαναράκια. Το φετινό θέμα θα είναι «παραμύθια του δάσους».
Αργότερα «Οι Παραμυθάδες» θα μετέχουν και στο 4th Kavala AirSea Show. Το Πάρκο Φαλήρου θα μετατραπεί σε παιδική ζώνη με ανάλογες δράσεις κι εκεί η ομάδα θα ασχοληθεί με το κομμάτι των παραδοσιακών παιχνιδιών της αλάνας. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Ιουνίου η ομάδα θα κάνει το 2ο πικ νικ της. Πρόκειται για μία εξόρμηση στη φύση και σε κάποιο όμορφο μέρος όπου καθένας θα φάει ότι έχει φέρει από το σπίτι του. Η φετινή επίσκεψη θα γίνει το ποτάμι του Νέστου. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ομάδας είναι αρκετά σφιχτό αφού με λάβει μέρος σε δράση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ σχετική με τα παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα.

 

Διαβάστε επίσης