Γιορτάζουν, δεν λειτουργούν στα δικαστήρια

 Γιορτάζουν, δεν λειτουργούν στα δικαστήρια

Γιορτάζουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι όπως επίσης και λειτουργοί της δικαιοσύνης.Τιμούν την μνήμη του προστάτη τους Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου.

Οι απλές αυτές εκδηλώσεις οργανώνονται κι από το σύλλογο Δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας κι από το Δικηγορικό σύλλογο. Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι θα παρακαθήσουν σε καφέ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

Σήμερα δε θα λειτουργήσουν καθόλου οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, αν και τελευταία υπολειτουργούν λόγω των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων.

Χθες στα πολιτικά δικαστήρια υπήρξαν πάρα πολλές αναβολες αφού οι δικαστές βρίσκονταν στην έδρα μόνο μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων δικαστών και εισαγγελέων αυτές οι κινητοποιήσεις που άρχισαν τον προηγούμενο μήνα, είναι πολύ πιθανό να συνεχισθούν μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Στα ποινικά δικαστήρια, για παράδειγμα αύριο Πέμπτη, υποθέσεις γίνονται από τις 9.00 περίπου μέχρι τις 10.00 το πρωί. Όλες οι υπόλοιπες αναβάλλονται για τρεις ή τέσσερις μήνες αργότερα.

Σε αναβρασμό από την άλλη πλευρά βρίσκεται και ο κλάδος των δικηγόρων. Έτσι δεν αποκλείεται μόλις ανακοινωθούν τα νέα μέτρα από πλευράς κυβέρνησης να έχουμε κινητοποιήσεις και των δικηγόρων.

 

 

Διαβάστε επίσης