• 18 Μαΐου 2024,

Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, για τη γιορτή μαθητικού θεάτρου που αρχίζει τη Δευτέρα, συνεχίζεται και τελειώνει το Σάββατο, 14 Μαϊου. Κάθε βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου, αναλαμβάνουν δράση οι θίασοι από Γυμνάσια και Λύκεια όλου του Νομού. Συνεργάζονται το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ενεργό ρόλο έπαιξε ο συμπολίτης εκπαιδευτικός κ. Μπότσιος, ενώ στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Π. Πετρόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θ. Γκόνης, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας Απ. Βαγενάς, οι εκπαιδευτικοί Μπότσιος και Τσελεκτσίδου κι άλλοι εκπαιδευτικοί, που εκπροσώπησαν τα θεατρικά σχήματα που θα λάβουν μέρος στην γιορτή του μαθητικού θεάτρου.

Ο Π. Πετρόπουλος είπε ότι πρώτη φορά δημιουργείται ένας τέτοιος θεσμός, καινούριος θεσμός, κι ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους. Αρχικά – τόνισε – υπήρχε διστακτικότητα, η οποία ξεπεράστηκε. Κατά τον κ. Πετρόπουλο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχολικών θιάσων να λάβουν μέρος στη γιορτή, συμμετέχουν όμως μόνο έξι μαθητικά θεατρικά σχήματα, επειδή φέτος η διοργάνωση άργησε και οι εξετάσεις πλησίασαν πάρα πολύ τους μαθητές, ειδικά των γυμνασίων και των λυκείων.

Έτσι κι αλλιώς το θέατρο είναι ένα μεγάλο σχολείο. Τι πιο φυσικό να φιλοξενεί παιδιά. Ήταν τα λόγια του Θοδωρή Γκόνη. Είναι σημαντικό συμπλήρωσε τα παιδιά που θα πατήσουν τη σκηνή, υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα το ΔΗΠΕΘΕ για να υπάρχει υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση.

Ο Απ. Βαγγενάς τόνισε ότι υπάρχει παράδοση θεατρικών παραστάσεων στα σχολεία, απλά όπως είπε γίνονταν στο εσωτερικό κάθε σχολικής μονάδας. Τώρα αυτό θα βγει παραέξω, συμπλήρωσε ο κ. Βαγενάς. Χαρακτήρισε την ιδέα ερεθιστική, που θα διευρυνθεί από το 2017 και μετά.

Ο κ. Μπότσιος θυμήθηκε ότι η γιορτή μαθητικού θεάτρου στην Καβάλα, έχει στενή σχέση με τους παλαιότερους μαθητικούς θεατρικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες, που διοργάνωνε το υπουργείο παιδείας.

Όπως είπε, οι μαθητές – ηθοποιοί θα δείξουν στο «Αντιγόνη Βαλάκου» τη δουλειά τους πιο οργανωμένα. Ευχήθηκε η γιορτή μαθητικού θεάτρου να γίνει θεσμός. Φέτος αναγνώρισε υπήρχε περιορισμένος χρόνος για να προετοιμασθεί η εκδήλωση.

Η κα Τσελεκτσίδου εκπρόσωπος καλλιτεχνικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ευχαρίστησε όσους αγκάλιασαν τις προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών εννοώντας όσους υποστήριξαν αυτή τη διοργάνωση, μαθητές και εκπαιδευτικούς που έτσι κι αλλιώς πολλές φορές εκτός ωραρίου δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου.

Από τη Δευτέρα 9 μέχρι και το Σάββατο 15 Μαΐου στο «Αντιγόνη Βαλάκου» θα εμφανισθούν οι θεατρικές ομάδες του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης, του 3ου και 6ου  Γενικού Λυκείου Καβάλας,  του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και του 1ου Γυμνασίου.

Διαβάστε επίσης