• 4 Μαΐου 2024,

Γιορτή στον Άγιο Θεράποντα

 Γιορτή στον Άγιο Θεράποντα

Δύο μέρες διήρκεσαν οι εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου, στο παρεκκλήσι του πρώην νοσοκομείου στο σανατόριο Καβάλας, ιερομάρτυρα Θεράποντα. Οι εκδηλώσεις επανέφεραν στην επικαιρότητα τη λειτουργία του ναού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι απομονωμένος με λίγους πιστούς, εξαιτίας του ότι πλέον στο σανατόριο δε λειτουργεί το νοσοκομείο Καβάλας.
Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ενδιαφέρεται για τον ιερό ναό, εξασφαλίζοντας σε αυτόν κάθε Σάββατο ιερέα, προερχόμενο από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Κάθε Σάββατο λοιπόν πραγματοποιείται θεία λειτουργία που την παρακολουθούν αρκετοί πιστοί. Χθες και προχθές λόγω της γιορτής του Ναού,ο περιβάλλων χώρος είχε καθαριστεί, ενώ οι πιστοί προσήλθαν μαζικότερα σε σχέση με τις τακτικές λειτουργίες το Σάββατο.
Χθες στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης Παύλος.
Σημειώνουμε ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντα, εξασφαλίζει ηλεκτρικό ρεύμα μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως η χθεσινή γιορτή, από τις παρακείμενες εγκαταστάσεις της σχολής νοσηλευτικής του νοσοκομείου Καβάλας.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας υπήρξε δεξίωση, ενώ για την εξυπηρέτηση των πιστών που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, εκτελέστηκαν έκτακτα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ.

 

Διαβάστε επίσης