Γιόρτασε και αισιοδοξεί η Φιλόπτωχος Αδελφότητα

 Γιόρτασε και αισιοδοξεί η Φιλόπτωχος Αδελφότητα

Με την πανηγυρική θεία λειτουργία χθες το πρωί στο παρεκκλήσι Κωνσταντίνου και Ελένης, κοντά στο Πουλίδειο γηροκομείο, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Φιλοπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας.
Κάθε χρόνο η Φιλόπτωχος τιμά τους ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, με αφορμή το ότι δίπλα στο Πουλίδειο γηροκομείο, υπάρχει το γνωστό παρεκκλήσι. Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της γιορτής. Χθες μετά τη θεία λειτουργία, παρατέθηκε δεξίωση προς τους πιστούς. Τη θεία λειτουργία παρακολουθησαν πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου με επικεφαλής την πρόεδρο Οδεττη Κολοκοτρώνη, εργαζόμενοι στο Πουλίδειο Γηροκομείο, ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτό, κάτοικοι της περιοχής. Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, ο περιφεειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς, αλλά κι ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας αντιμετωπίζει τα φυσιολογικά για την εποχή προβλήματα, αλλά αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων που έκανε στην εφημερίδα μας η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Οδεττη Κολοκοτρώνη. Είπε τα εξής: «Η Φιλόπτωχος αυτή τη στιγμή είναι καλά. Ως γνωστόν γενικά η κατάσταση στη χώρα δεν πάει καλά, ελπίζουμε όμως θα τακτοποιηθούν τα πράγματα, να έχουμε πάλι την ευχέρεια να έχουμε το ίδρυμα, όπως το έχουμε τώρα, με τη φροντίδα, την περιποίηση. Όσοι έρχονται ευγνωμονούν – τώρα βέβαια περιαυτολογώ – αλλά πραγματικά υπάρχει πάρα πολύ ωραία φροντίδα κι ελπίζουμε να μπορέσουμε να τη διατηρήσουμε έτσι».
ΕΡ: Το δημόσιο σας οφείλει χρήματα;
ΑΠ: «Φυσικά. Για πέντε μήνες ήδη μας είπαν αυτά… ξεχάστε τα. Δηλαδή Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβρης… ξεχνιούνται, ας μας δώσουν το Φεβρουάριο. Ακόμα πίσω δηλαδή… Τέλος πάντων. Αρκεί να μας δίνουν. Εμείς θα δουλεύουμε, ας έχουμε και την κοινωνία κοντά μας…»
ΕΡ: Πράγματι ο κόσμος είναι κοντά σας;
ΑΠ: «Όσο μπορεί ο κόσμος βοηθά. Είπαμε παντού είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

 

Διαβάστε επίσης