• 4 Μαΐου 2024,

Γκρίνια διαρκείας από τα ΕΛΠΕ

 Γκρίνια διαρκείας από τα ΕΛΠΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, γνωστά και ως ΕΛΠΕ συνεχίζουν να γκρινιάζουν επειδή η Ενεργειακή Αιγαίου πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Καβάλας. Μια στάση ανεξήγητη καθώς τα ΕΛΠΕ δεν θα έπρεπε να εμποδίζουν αυτήν την ερευνητική δραστηριότητα, αντίθετα θα έπρεπε να την υποστηρίζουν.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια παίρνουν αφορμή για να εμπλακούν στην υπόθεση που ουσιαστικά δεν τα αφορά, από το γεγονός ότι έχουν τα δικαιώματα στο 25% μιας ευρύτερης περιοχής στο Θρακικό Πέλαγος. Μέρος της θαλάσσιας περιοχής συμπεριλαμβάνεται στις έρευνες, αλλά κατόπιν συμφωνίας της Ενεργειακής Αιγαίου με την εταιρία με την οποία είναι συνέταιρος σ΄ αυτά τα δικαιώματα, τα ελληνικά πετρέλαια. Ενώ ο συνέταιρος έχει συμφωνήσει, δίνοντας με τους προβλεπόμενους από τη διαδικασία όρους την άδειά του, τα Ελληνικά Πετρέλαια κρατούν μια στάση ανεξήγητα επιθετική. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν ήδη απευθυνθεί με επιστολή τους όχι μόνο στο υπουργείο αλλά και στο λιμεναρχείο Καβάλας από το οποίο φαίνεται να ζήτησαν τη διακοπή των σεισμικών ερευνών.

Η Ενεργειακή Αιγαίου γελά, δεν ανησυχεί, απορεί  με τη στάση των Ελληνικών Πετρελαίων. Έχει λάβει όλες τις προβλεπόμενες άδειες, από τρία διαφορετικά εμπλεκόμενα στις σεισμικές έρευνες, υπουργεία, όπως επίσης και τις άδειες που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Εξ αυτού του λόγου οι σεισμικές έρευνες συνεχίζονται κανονικά. Είναι ανεξήγητη και περίεργη η στάση των Ελληνικών Πετρελαίων, που όσο μπορούν προσπαθούν να δημιουργούνε προβλήματα.

Το ρεπορτάζ επίσης κάνει λόγο ότι η επιστολή των ΕΛΠΕ προς το Λιμεναρχείο Καβάλας προωθήθηκε στην υπερκείμενη αρχή του λιεναρχείου Καβάλας, δηλαδή στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας.

Διαβάστε επίσης