• 19 Μαΐου 2024,

Γύρω – γύρω το ασφαλιστικό και στην μέση όλοι εμείς …

 Γύρω – γύρω το ασφαλιστικό και στην μέση όλοι εμείς …

Πως φτάσαμε απο τα 66 μπλόκα στα 135 αυτό είναι ερώτημα και μάλιστα σοβαρό.

Η Ελλάδα έχει κοπεί οχι στα 2 αλλα στα 102 και όλοι αναμένουν τις αποφάσεις των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και με ποια μορφή.

Θέλω να πιστεύω οτι μέσα στα επόμενα 24άωρα οι αγρότες θα έχουν καθορίσει – ξεκαθαρίσει την στάση τους αφού δεν πάει άλλο αυτός ο κλεφτοπόλεμος.

Η πρόσκληση του Τσίπρα για διάλογο παραμένει αλλα παραμένει σταθερή και η δική τους άρνηση αφού για να κατέβουν στο Μαξίμου και να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Κάτι που αν δεν κάνει η ίδια η κυβέρνηση θα κάνουν οι δανειστές αφού το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δεν φαίνεται να περνάει με τίποτα.

Είναι πολλές οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις των δανειστών και είναι πολύ πιθανό το σχέδιο Κατρούγκαλου να πάει στις Καλένδες και να αναζητηθεί άλλη φόρμουλα.

Πάντως σε όλο αυτό το σκηνικό της αβεβαιότητας που φέρνει η καθυστέρηση της αξιολόγησης εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Καμμένου που δεν αποκλείει εκλογές ακόμα και την Άνοιξη αν οι εταίροι επιμείνουν στις παράλογες απαιτήσεις τους γυρνώντας τον χρόνο πίσω και φέρνοντας στο μυαλό μας ένα έργο που σίγουρα έχουμε ξαναδεί.

Έχω την εντύπωση οτι ο λαός αυτό που είχε να πεί το είπε και το είπε ξεκάθαρα μέσα απο τρείς συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Απο εκεί και μετά τίθεται και θέμα  κυβερνητικής ικανότητας αυτών που έχουν στα χέρια τους τα ηνία της χώρα αφού δεν είναι δυνατόν σε κάθε αδιέξοδο διαπραγματευτκό να ζητούν την συνδρομή του λαού.

Σϋμφωνα με το ρεπορτάζ ο Καμμένος αν δεν πάνε καλά τα πράγματα βλέπει εκλογές τον άνοιξη κάτι που θα είναι καταστροφικό για την χώρα ενώ ο Τσίπρας αν πουληθεί απο τους εταίρους για το θέμα του χρέους είναι έτοιμος για μια ΕΞΟΔΟ  ΜΕΓΑΛΗ αφού θα τα βροντήξει και θα φύγει.

Τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύουν επικίνδυνα και κανείς δεν γνωρίζει πως η χώρα μας θα απεμπλακεί απο αυτή την δύσκολη κατάσταση αφού βρίσκεται εν μέσω μιας ισχυρής καταιγίδας.

Η Μέρκελ για άλλη μια φορά σηκώνει τα χέρια και μας παραπέμπει στους θεσμούς , δηλαδή μας αφήνει να φάμε στο πεδίο της μάχης τις πέτσες μας μαζί τους και αν τα καταφέρουμε να βρούμε και την άκρη αλλιώς ο επόμενος.

Αυτή η γνωστή τακτική που δεν αλλάζει και έχει φάει μέχρι σήμερα και τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και είναι έτοιμος για κατσαρόλα και ο Τσίπρας αφού ήδη η Μέρκελ έχει αρχίσει να ξερογλείφεται για τον Κυριάκο.

Πήγε στο Λονδίνο ο Τσίπρας και συναντήθηκε με την Μέρκελ και αντί να μιλήσουν για το ασφαλιστικό την κρίση , το προσφυγικό τον ρωτούσε για τον Κυριάκο αφού μυρίστηκε καινούργιο , φρέσκο αίμα.

Είμαστε σε μια περίοδο που όλοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες του Τσίπρα που καλείται να κάνει την διαφορά ώς ο νέος και ελπιδοφόρος πολιτικός που μπορεί και θέλει να πάει την Ελλάδα σε μια άλλη εποχή.

Οι εκλογές είναι δραπέτευση και δεν θα πρέπει να υπάρχει ώς σενάριο ούτε στο μυαλό των αντιπάλων μας γιατί μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Καμμένος κάνει λάθος μεγάλο βάζοντας και πάλι τον λαό μπροστά.

Σίγουρα τα επόμενα 24ωρα και μέχρι τέλος του μήνα θα είναι πολύ κρίσιμα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη όλη.

Ευχόμαστε αυτή τη φορά να είμαστε πιο τυχεροί.

Όσο αφορά τον καιρό αν εξαιρέσουμε τις βροχές κάπου προς την Τετάρτη σε γενικές γραμμές θα είναι καλός με νορμάλ για την εποχή θερμοκρασία.

Θα έχει κρύο αλλα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Στην διάρκεια της ημέρας θα είναι πολύ καλά.

Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση , για να επιστρέψουμε στο ασφαλιστικό, ο αρμόδιος υπουργός ο Κατρούγκαλος παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας βλέπει οτι τελικά θα υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές και που μάλιστα θα είναι μια καλή συμφωνία και για την ελληνική πλευρά βγάζοντας απο το κάδρο των εξελίξεων την περίπτωση της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης για την οποία έκανε λόγο ο Καμμένος λίγα 24ωρα πριν.

Φαίνεται οτι αυτοί οι δύο άνθρωποι της συγκυβέρνησης προσεγγίζουν απο διαφορετική θέση και με άλλη ματιά τις τρέχουσες εξελίξεις.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα δεν χάνουμε ούτε την αισιοδοξία , ούτε τον αυθορμητισμό μας.

Θα ζοριστούμε θα παλέψουμε αλλα στο τέλος θα βγούμε νικητές.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Μην παραδίνεστε εύκολα και να μην το βάζετε κάτω.

με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης