Δάσκαλοι, καθηγητές, το μεσημέρι στη Χρυσούπολη

 Δάσκαλοι, καθηγητές, το μεσημέρι στη Χρυσούπολη

Το πρώτο σεμινάριο για τη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών του Νομού Καβάλας γίνεται σήμερα το μεσημέρι σε αίθουσα του Γυμνασίου της Χρυσούπολης. Κλήθηκαν 16 διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 4 Δευτεροβάθμιας που θα ενημερωθούν από τον περιφερειακό προϊστάμενο εκπαίδευσης Γιώργο Μελισσόπουλο, τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Γιώργο Χεριστανίδη, τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Γιώργο Κουράκο. Η υπηρεσία προγραμματίζει δύο ακόμη τέτοιου είδους συναντήσεις (αναφέρονται και ως σεμινάρια) αύριο Τρίτη πάλι στη Χρυσούπολη, μία ακόμη στον Πρίνο.
Ως αντίδραση σε αυτόν τον προγραμματισμό υπάρχουν δύο ανακοινώσεις. Του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Η ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα σεμινάρια επιμόρφωσης Διευθυντών για την αξιολόγηση ξεκινούν!!!Υποχρέωσή μας να τα σταματήσουμε.Μπλοκάρουμε το σεμινάριο επιμόρφωσηςγια την Αξιολόγηση, Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας,που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη Χρυσούπολη.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρόν έξω από το Γυμνάσιο Χρυσούπολης τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 στις 14:30.Για την καλύτερη μετακίνηση σας στη Χρυσούπολη επικοινωνήστε με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ». Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σημειώνει: «Όλοι στη κινητοποίηση- ακύρωση του σεμιναρίου επιμόρφωσης των διευθυντών για την αξιολόγηση τη Δευτέρα 3 το μεσημέρι έξω από το Γυμνάσιο της Χρυσούπολης. Για τη μετάβαση των εκπαιδευτικών τα σωματεία θα βάλουν λεωφορείο που αναχωρεί στις 13.30 από τον Δημοτικό Κήπο».
Πρόθεση των εκπαιδευτικών που θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στο Γυμνάσιο της Χρυσούπολης είναι να εμποδίσουν τους διευθυντές και τους προϊστάμενους να μπουν στο σχολικό κτίριο. Θέλουν να είναι στην περιοχή νωρίς και να αποκλείσουν την είσοδο στο σχολείο ώστε να ματαιώσουν το σεμινάριο. Συμμετοχή στη διαμαρτυρία δηλώνει και η διοίκηση της ΕΛΜΕ Καβάλας. Πλην όμως οι περισσότεροι που εκεί θα συγκεντρωθούν θα είναι δάσκαλοι.
*Με άλλη ανακοίνωση του ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων των σχολικών σας μονάδων, σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 08.30 στο ΟΣΚΑΡ. Τα θέματα τόσο της Ημερήσιας Διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης όσο και της οριστικής ημερήσιας διάταξης της 83ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 22-24 Ιουνίου 2014 και στην οποία θα λάβουν μέρος 10 αντιπρόσωποι από το Σύλλογό μας, θα γνωστοποιηθούν σε επόμενο έγγραφο του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης