Δελτίο ειδήσεων Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

 Δελτίο ειδήσεων Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Θετική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στην Αθήνα, στην συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα της ΒΦΛ. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου έδωσε προφορική εντολή στις διοικήσεις των ΕΛΠΕ, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΔΕΠΑ όπως δρομολογήσουν την διαδικασία για να επανέλθει σε κανονική ροή το φυσικό αέριο στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης. Αυτό θα γίνει το αργότερο αύριο Τετάρτη, αφού αποφασίσουν σχετικά οι διοικήσεις των προαναφερθέντων κρατικών φορέων. Βάση της νέας συμφωνίας η ΒΦΛ πρέπει ως το τέλος Μαρτίου να πληρώσει στην ΔΕΠΑ 20 εκ ευρώ. Τοπικοί φορείς, σύλλογοι, σωματεία και αγρότες αποφάσισαν χθες βράδυ να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Καβάλα. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στον Δημοτικό Κήπο. Σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο των Λαϊκών Επιτροπών στην Κ. Πλατεία. Συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το 12% είχε χθες ο Άγγελος Τσατσούλης. Η συζήτηση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης της διοίκησης της Κ. Ένωσης Επιμελητηρίων με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Χατζηδάκης είπε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την εξασφάλιση της επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ. Δέχθηκε πάντως να συζητηθεί το θέμα σε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Τα μπλόκα των αγροτών και την ΒΦΛ θα επισκεφθούν σήμερα το μεσημέρι ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης. Αμέσως μετά θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο στέκι της Νέας Πόλης. Διακοπή υδροδότησης πάλι σήμερα το πρωί στην συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Έργα ανάπλασης μελετά ο Δήμος Νέστου για την περιοχή του Αλσυλλίου της Κεραμωτής. Άρχισε χθες στον ΟΛΚ η διαδικασία για την ανάδειξη μειοδότη ως προς την φύλαξη των λιμανιών για ένα έτος. Κατατέθηκαν τρεις προσφορές, μια αποκλείστηκε λόγω εσφαλμένης εγγυητικής επιστολής. Στο περίπτερο του ΕΟΤ θα βρίσκεται η ΑΜΘ στην έκθεση της Σόφιας που αρχίζει την Πέμπτη. Προετοιμάζονται παράλληλες εκδηλώσεις. Να μην καταργηθεί η εφορία της Θάσου ζήτησε πάλι χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Ελευθέρων Επαγγελματιών Καβάλας Νίκος Πατέλης. Αποστρατεύτηκε ο Παναγιώτης Ντικούδης, μέχρι πρόσφατα Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. ΑΜΘ. Διετέλεσε διοικητής και υποδιοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

 

Πραγματοποιείται στις 10 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα υγροτόπων. Γενική συνέλευση έκανε χθες η Πνοή. Συζητήθηκε και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που ο σύλλογος ως ενδιάμεσος φορέας υλοποίησε. Συνέδριο για την ιστορία των σχολείων της Καβάλας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της θα γίνει στην πόλη μας τον Ιούνιο. Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα γίνει οριστικά η Αλφαβητοπαρέλαση. Μια εβδομάδα νωρίτερα στην κ. πλατεία το αποκριάτικο πάρτι των μαθητών.

 

Ρεπό έχουν σήμερα οι παίκτες του ΑΟΚ. Αύριο περιμένουν να πληρωθούν αλλά αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Άδεια για να βρεθεί στην Γαλλία πήρε ο Ενταγιέ. Η Ένωση ανακοίνωσε ότι δεν θα εισπράττει εισιτήριο για τα παιχνίδια της από τους ανέργους. Αύριο το ματς με την Λέφσκι, για την Βαλκανική Λίγκα.

 

 

Διαβάστε επίσης