• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των έργων στο Βιοτεχνικό Πάρκο ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου την περίοδο 2007-2010. Θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή Ηρακλή Μέτσκα ο Κωστής Σιμιτσής, ο Άγγελος Τσατσούλης, ο Κώστας Τζώτζος. Ο Δήμαρχος δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει επίσπευση των ερευνών προκειμένου να εκδοθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το βούλευμα. Επιθυμεί να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο η συγκεκριμένη δικαστική εκκρεμότητα. Υποβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καβάλας αφού σε όλη τη διάρκεια του Χειμώνα μειώνονται οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Την ίδια ώρα αύξηση διαπιστώνεται στις πτήσεις από και προς την Αλεξανδρούπολη. Νέα συγκέντρωση έκαναν χθες το απόγευμα κάτοικοι της Κηπούπολης που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση και λειτουργία δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας. Με καινούργια δομή αλλά χωρίς καθαρίστριες λειτουργεί από σήμερα η Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Διακόπτει στο τέλος του μήνα τη συνεργασία της με την εταιρία Δήμητρα η Ενεργειακή Αιγαίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας του Δημήτρη Δρόσου κινδυνεύουν να απολυθούν. Η εταιρία Δήμητρα βρίσκονταν στα πετρέλαια της Καβάλας από το 1979.

 

Επιστολή στο Σ.Α.Σ. υπέρ της δρομολόγησης υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα-Θάσος έστειλε και το Επιμελητήριο. Υπέρ των συγκεκριμένων δρομολογίων οι βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Όλες τις Κυριακές του έτους θέλουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματα τους επαγγελματίες του Αμυγδαλεώνα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προ μιας εβδομάδας στην γενική συνέλευση του συλλόγου επαγγελματιών του πρώην Δήμου Φιλίππων. Είναι σαφές ότι η ίδια απόφαση ευνοεί την λειτουργία και του Τζάμπο κάθε Κυριακή του έτους. Την Πέμπτη το βράδυ συνεδριάζει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο η αγορά να λειτουργήσει κάποιες ώρες την Δευτέρα 28 Οκτώβρη. Στις 18 Νοέμβρη δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης ο πρώην Δήμαρχος Θάσου Λευθέρης Μερέσης. Είναι κατηγορούμενος για έκδοση παράνομων βεβαιώσεων το 2002, οι οποίες προκάλεσαν οικονομική ζημιά άνω των 500.000 ευρώ στο Δήμο Θάσου. Ικανοποιημένο είναι το ΚΚΕ Καβάλας από την επίσκεψη στη πόλη το Σάββατο του Δημήτρη Κουτσούμπα. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές υπηρεσίες της Καβάλας μέσω του ενδιάμεσου φορέα Αρωγή. Δύο άγνωστοι δράστες λήστεψαν το βράδυ του Σαββάτου σούπερ μάρκετ στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου. Πήραν ποσό 2.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε η πρώτη έρευνα για τις παραλαβές ηλιέλαιου στο κοινωνικό παντοπωλείο. Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

 

Το απόγευμα η ΕΛΜΕ Καβάλας παρουσιάζει σε εκδήλωση το νέο λύκειο. Στις 6.30 το απόγευμα εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου στο Δασαρχείο με θέμα την λύσσα. Πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές εκδηλώσεις στην Καβάλα για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Εμπορικό Κέντρο ηλικίας 2.700 ετών έφερε στο φως ανασκαφικό έργο. Η ανακάλυψη έγινε σε περιοχή του Νομού Καβάλας, κοντά στον Στρυμόνα. Πετυχημένο φεστιβάλ γκράφιτι χθες στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

 

Στις 6 το απόγευμα ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει την Καρδίτσα σε εκτός έδρας παιχνίδι που θα μεταδώσει η τηλεόραση. Το Σάββατο η Ένωση νίκησε 61-49 τον Ηρακλή. Συνεχίζουν στο κύπελλο της Γ’ Εθνικής ο Ορφέας Ελευθερούπολης και ο Άρης Ακροποτάμου. Χθες απέκλεισαν το Κόσμιο και τον Κιλκισιακό αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης