ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΗ 2013

Στην Αθήνα μεταφέρεται από σήμερα το ενδιαφέρον όλων για τις προωθούμενες απολύσεις σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και καθηγητών. Εκεί θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία το σχετικό σχέδιο νόμου. Κατά τον βουλευτή Ντίνο Κλειτσιώτη υπάρχει περιθώριο αλλαγής των δεδομένων. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο Δήμος Καβάλας θα είναι κλειστός από σήμερα ως και την Τετάρτη. Λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί. Νωρίς το πρωί καθηγητές θα βρίσκονται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πιέζοντας την υπηρεσία να μην προχωρήσει τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία 25 καθηγητές της Καβάλας θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα. Γυναίκα από τη Θάσο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου καλείται να βρει λύση αφού η ίδια γυναίκα είναι και καρκινοπαθής. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα στο Επιμελητήριο το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Η διοίκηση προτείνει αναστολή λειτουργίας λόγω οικονομικών προβλημάτων. 6 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν υποψήφια για την Κ.Ε. του κόμματος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι.

 

4 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απολογήθηκαν το Σάββατο. Τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα. Με τον Αρχέλαο Γρανά συναντήθηκαν την Παρασκευή εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου. Ζητούν επίσπευση των διαδικασιών ώστε το Εκθεσιακό Κέντρο να «περάσει» στην αρμοδιότητα του φορέα που εκπροσωπούν. Το ξενοδοχείο Λούσυ κατέθεσε πρόταση για να αποκτήσει παραθαλάσσια έκταση στο ακρωτήρι της Καλαμίτσας. Η διαδικασία στο ΤΑΙΠΕΔ θα γίνει την Τετάρτη. Η εταιρία Coral συμφερόντων Μότορ Όιλ πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία και επέκταση των αποθηκών υγρών καυσίμων δίπλα στα Πετρέλαια, μετά τη Νέα Καρβάλη. Αντίθετη ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ όπου το θέμα συζητήθηκε το 2011. Απαραίτητο αλλά ακριβό είναι το σύστημα εισροών- εκροών που πρέπει να εγκαταστήσουν ως τον Μάρτιο τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Αυτό είναι το συμπέρασμα ημερίδας που έγινε χθες στην πόλη. Ο Σύλλογος Αγροτών εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους δημοσίους υπαλλήλους που κινδυνεύουν με απόλυση. Ο Σύλλογος ΑμΕΑ ανησυχεί για τη λειτουργία των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών αφού 3 σχολικοί φύλακες που απειλούνται με απόλυση εργάζονται σε αυτές. Συνεδριάζει το απόγευμα στη Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

 

Στην Παλιά Μουσική προβάλλονται το απόγευμα ταινίες για την ζωή του Καβάφη. Αυτή την εβδομάδα σύσκεψη αποτίμησης του αεροπορικού σόου. Εξόρμηση για το κοινωνικό παντοπωλείο έκαναν το Σάββατο εθελοντές. Το παντοπωλείο ήταν κλειστό την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων.

 

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα για τον ΑΟΚ. Φημολογείται ότι ο ερασιτέχνης θα οργανώσει συνάντηση φορέων για το μέλλον της ομάδας. Η συνάντηση προετοιμάζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα. Η ΠΑΕ μοιάζει να είναι σε κατάσταση πλήρους απραξίας αν και φήμες κάνουν λόγο για ανακοινώσεις παικτών και προπονητή σύντομα, πριν την σύσκεψη της Παρασκευής. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης που έπαιξε στον ΚΑΟΔ, είναι μεταγραφικός στόχος της Ένωσης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης