ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Στη διαδικασία της διαβούλευσης είναι από την προηγούμενη εβδομάδα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της πρότασης αναθεώρησης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της ΑΜΘ. Πρόκειται για κείμενο που έχει την υπογραφή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που για την Περιφέρεια μας ξεχωρίζει το αναπτυξιακό δίπολο Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής. Για την Καβάλα προτείνεται η μεταφορά της Ιχθυόσκαλας στο νέο λιμάνι, η ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού. Εξετάζεται σενάριο μεταφοράς της ΒΦΛ, αναγνωρίζεται ως λιμάνι κρουαζιέρας το λιμάνι της Καβάλας.

Η Αλεξάνδρα Τσανάκα υπογράφει μαζί με 16 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο υπέρ της ενότητας του κόμματος. Συνυπάρχουν στο Στέκι της Νέας Πόλης υποστηρικτές κι επικριτές της Κυβέρνησης. «Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους» δήλωσε χθες ο Ηλίας Ιωαννίδης. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο Ηλίας Ιωαννίδης, ούτε η Αλεξάνδρα Τσανάκα θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. 78χρονη πνίγηκε το Σάββατο στη Θάσο. Τρεις νεαρές κοπέλες τραυματίστηκαν ελαφρά χθες το πρωί στο Παληό όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια από αυτές εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγός βρέθηκε θετική σε αλκοτέστ. Το Υπουργείο Οικονομίας γνωστοποιεί την σταδιακή αποκατάσταση των πληρωμών έργων του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος ήταν στη Θάσο το Σαββατοκύριακο. Εμπόδια στην αρχή του πεζόδρομου της Π. Μελά τοποθετεί σήμερα ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να προστατευτεί η λειτουργία των καταστημάτων της ίδιας περιοχής.

Τρία οχήματα της Π.Υ. Καβάλας κινητοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν φωτιά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Τελικά φωτιά δεν υπήρχε, ο καπνός οφείλονταν στην λειτουργία κουζίνας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, συνάντησε την Δήμαρχο. Αόριστη απάντηση έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Δενδροκομικού Σταθμού Χρυσούπολης. Το Επιμελητήριο συμμετέχει στον διάλογο για τη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Λήγει αύριο η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το βράδυ στη Παλιά Μουσική η παράσταση «Νερό» από το θεατρικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρχίζει την Πέμπτη η κυνηγετική περίοδος.

Επανέρχεται στις προπονήσεις ο ΑΟΚ μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου. Μεταγραφικός στόχος ο Κώστας Παναγιωτούδης. Σενάρια επιστροφής του Σάκη Κανούλα. Καρλόπουλος και Μπαρέτας αποκτήθηκαν από το Βυζάντιο. Φιλικό με το Σουφλί σήμερα για τον Νέστο. Πιθανόν αυτή την εβδομάδα ανακοινώσεις για τους νέους παίκτες της Ένωσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης