ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Διήμερο κινητοποιήσεων από σήμερα το πρωί για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας. Διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες αλλά και για τις νέες περικοπές που περιλαμβάνουν τα μέτρα των 11,5 εκ ευρώ. Το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων δεν έχει ανακοινωθεί. Δεν αποκλείεται ακόμη και κλείσιμο δρόμων! Συγκέντρωση δικαστών και εισαγγελέων το μεσημέρι στο Εφετείο Θράκης. Από αύριο θα απέχουν από την ακροαματική διαδικασία τις ώρες 10 το πρωί με 3 το μεσημέρι. Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούν γενική συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Καβάλας. Θα αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν στις συνταγές ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Συνεχίζεται η μεταφορά μαθητών στο σχολείο με καταβολή εισιτηρίου. Οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ ζητούν ειδικά οι μαθητές των δύο σχολείων να μην πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία. Δεν πληρώθηκαν τα ΚΤΕΛ τις μετακινήσεις Γενάρη-Φλεβάρη, παρά την σχετική εξαγγελία. Πληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ, όχι όμως κι οι συνταξιούχοι του 2011 στους οποίους η εταιρία οφείλει το εφάπαξ.

Λόγω της βροχής χθες, σημειώθηκαν τρία τουλάχιστον τροχαία ατυχήματα στον Νομό Καβάλας. Όλα με υλικές ζημιές κι ελαφρούς τραυματισμούς οδηγών και επιβατών των αυτοκινήτων. Στόχος της Κυβέρνησης παραμένουν οι ΕΟΖ, δήλωσε στην Βουλή την Παρασκευή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας συζητά με τον Υφυπουργό Θανάση Σκορδά ώστε να βρίσκεται στην Καβάλα την Παρασκευή και να εγκαινιάσει την έκθεση KavalaExpo 2012. Αποσφραγίστηκαν την Παρασκευή οι φάκελοι με τις προσφορές των ιδιωτών για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε διάφορα σημεία της δυτικής Ελλάδος. Στην διαδικασία συμμετέχει και η Ενεργειακή Αιγαίου. Η Συμπαράταξη Πολιτών περιόδευσε την Παρασκευή σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας. Λόγω κακοκαιρίας δεν έγινε το Σάββατο το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μόνιμο προσωπικό του ΙΚΑ Καβάλας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο γκισέ των ραντεβού, στο κεντρικό υποκατάστημα. Η συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία διακόπτεται, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Σαλμά. 23 είναι οι υποψήφιοι για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων αρχίζει σήμερα. Θα γίνει από το νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο.

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στην Δ. Καπναποθήκη έκθεση φωτογραφίας του Πολεμικού Μουσείου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Εντός της εβδομάδας τελειώνει ο οικονομικός έλεγχος στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα». Συνεχίζονται από το πρωί οι εκδηλώσεις στο εντευκτήριο του ΦΟΚ. Ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων Χορέκ Δογραμματζιάν ήταν χθες στην Καβάλα για τα 80 χρόνια ζωής της τοπικής Αρμενικής εκκλησίας. Εβδομάδα αρχιτεκτονικής οργανώνει στην Καβάλα 1 με 7 Οκτώβρη ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.

Ο διεθνής επιθετικός από το Μαλί Τενεμά Ν’ Ντιαγέ είναι παίκτης του ΑΟΚ. Έπαιξε κυρίως σε ομάδες του Γαλλικού πρωταθλήματος. Στον ΑΟΚ εντάχθηκε και ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Σαμαράς. Χθες οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ έκαναν δύο προπονήσεις. Η Ένωση τέλειωσε με νίκη το τουρνουά που διοργάνωσε στο Κλειστό της Καλαμίτσας. Αφού ηττήθηκε από την Λέφσκι και τον ΚΑΟΔ, χθες νίκησε την ομάδα της Ανδριανούπολης. Το απόγευμα η διοίκηση της Ένωσης συναντά τους φιλάθλους της ομάδας στην καθιερωμένη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λούσυ.

 

 

Διαβάστε επίσης